Támadásnak minősítette a dán rendőrség a koppenhágai adóhivatalnál történt robbanást

Támadásnak minősítette a dán rendőrség szerdai közleményében a koppenhágai adóhivatalnál előző este történt robbanást, és nyomozást rendelt el.

Forrás: MTI2019. 08. 07. 11:03
null
Koppenhága, 2019. augusztus 7. A dán adóhatóság megrongálódott koppenhágai épülete Ostebro városrészben 2019. augusztus 7-én, miután az elõzõ este nagy erejû robbanás történt az épületnél. MTI/EPA/RITZAU SCANPIX/Olafur Steinar Gestsson Fotó: Olafur Steinar Gestsson
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A sajtóban megjelent felvételeken látszik, hogy az épület homlokzatán és bejáratán súlyos károk keletkeztek. A hatóságok gyorsan reagáltak a robbantásra, és több utcát is lezártak, éjszaka pedig szünetelt a vasúti forgalom a közeli Nordhavn állomáson is. A hadsereg bombaszakértői vizsgálják a helyszínt.

Mette Frederiksen dán miniszterelnök sajtótájékoztatón azt mondta, az ilyen esetek rombolják az emberek biztonságérzetét, ezért a nyomozás kiemelt fontossággal bír.

„Egyelőre túl korai feltételezésekbe bocsátkozni arról, ki vagy kik állnak a robbantás mögött” – jelentette ki Jorgen Bergen Skov országos rendőrkapitány.

Morten Bodskov dán adóügyi miniszter szerdán Twitter-bejegyzésében felháborítónak és elfogadhatatlannak nevezte az előző nap történt incidenst, a lehetséges tanúkat pedig arra kérte, haladéktalanul jelentkezzenek a rendőrségen. Az adóhivatal szerdán zárva maradt, Bodskov szerint az alkalmazottak otthonról dolgoznak.

A nagyjából 5,7 milliós lakosú Dániában ritkák az erőszakos cselekmények és támadások. Az adóhivatal épületénél 16 éve már történt egy robbantás, amelyet a rendőrség később vandalizmusnak minősített.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.