Tényként kezelik Brüsszelben a baloldali előválasztás győztesét

Nem csak a CNN kezeli tényként, hogy ki nyeri a magyar baloldali előválasztásnak nevezett bohóckodást. Több brüsszeli politikus naptárában már ott van a pontos menetrend, mikor és hogy segíti Karácsony Gergelyt a kampányában – írja a V4NA Hírügynökség.

Forrás: V4NA Hírügynökség2021. 07. 20. 20:51
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ősszel tart előválasztást az ellenzék, hogy egységesen egy jelöltet állítsanak fel a 2022-es országgyűlési választásokra. A hatpárti szivárványkoalíció több pártja is készül miniszterelnök-jelöltekkel. Azonban úgy tűnik, az előválasztás csak színjáték, már többen is tényként kezelik, hogy az ellenzék miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lesz.

Az elmúlt hetekben a The Atlantic amerikai magazin és a CNN amerikai tévécsatorna is foglalkozott a magyar baloldali előválasztással. Mindkét médium arról értekezett, hogy a legesélyesebb ellenzéki miniszterelnök-jelölt Karácsony Gergely, a Magyar Szocialista Párt és a Párbeszéd nevű minipárt közös jelöltje, jelenlegi budapesti főpolgármester. Tulajdonképpen tényként kezelik, hogy ő nyeri az előválasztást, többször hivatkoznak rá, és meg is szólították bizonyos témákban.

Elkezdték építeni a tényleges kampányra, ebben az sem zavarja őket, hogy Karácsony nemzetközi megítélése nem túl erős.

Brüsszeli forrásaink szerint európai politikusok is készpénznek veszik, hogy a Gyurcsány Ferenc vezette ellenzék miniszterelnök-jelöltje Karácsony Gergely lesz. Karácsony, Budapest főpolgármestere egyébként a néhány százalékos támogatottságú Párbeszéd társelnöke, azonban már 2004 óta dolgozik Gyurcsány Ferenc mellett.

Több európai politikus naptárában is ott van a pontos menetrend, hogy mikor és mivel segíti majd Karácsony kampányát, és folyamatosan zajlanak a háttéregyeztetések a konkrét dátumokról más baloldali politikusokkal is.

Már korábban is volt példa rá, hogy európai politikus kampányolt az MSZP–Párbeszéd-koalíciónak. A 2019-es európai parlamenti választási kampányban Frans Timmermans, az Európai Bizottság akkori szocialista alelnöke, Soros György egyik legfőbb brüsszeli szövetségese vett részt a két párt közös kongresszusán.

Sőt, néhány nappal a választások előtt maga Karácsony Gergely járt eligazításon Brüsszelben az alelnöknél.

Az eredeti cikket ITT érheti el.

Kiemelt kép: Facebook/Karácsony Gergely

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.