Terrorcsoportot számoltak fel Oroszországban

Az orosz Szövetségi Biztonsági Szolgálat (FSZB) felszámolta az Iszlám Állam dzsihadista szervezet egyik terrorsejtjét – közölte hétfőn az Interfax orosz hírügynökség az FSZB-re hivatkozva.

Forrás: MTI2019. 07. 15. 16:12
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A dél-oroszországi Rosztov-na-Donu városának közelében végrehajtott akció során a belföldi hírszerzés emberei végeztek a háromfős csoport vezetőjével és elfogták annak két másik tagját is.

Az FSZB beszámolója szerint a fő gyanúsított tüzet nyitott a rendőrökre, amikor azok megpróbálták megállítani kocsiját. A lövöldözés során működésbe lépett a járműben lévő robbanószerkezet. A férfi a helyszínen életét vesztette a robbanásban.

Két társát Rosztov-na-Donu mellett fogták el, náluk robbanószerkezeteket, detonátorokat és harceszközöket találtak.

Az FSZB szerint a mostani csoport nyomára a tavaly áprilisban felszámolt rosztovi terrorsejt kapcsolatainak elemzésével sikerült rábukkanni.

Az orosz állampolgárságú férfiakról kevés információt hoztak nyilvánosságra. Annyit lehet tudni, hogy a térségben több merénylet elkövetését is tervezték civil, illetve rendőrségi célpontok ellen.

Oroszországban a bűnszervezetek és az iszlamisták különösen délen és a Kaukázus északi részén tevékenyek. Az Iszlám Állam az ország főként muszlimok által lakott régióiból toborozza helyi tagjait.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.