Terrorriadó Lyonban: a pályaudvar felrobbantásával fenyegetett egy muszlim nő

Egy muszlim nő akart robbantani Franciaország egyik legforgalmasabb pályaudvarán, a rendőrség őrizetbe vette a potenciális terroristát.

Magyar Nemzet
Forrás: Le Parisien, Reuters2020. 10. 22. 19:18
null
A lyoni Part Dieu pályaudvar 2020. október 21-én. Rendőrök biztosítják a helyszínt Forrás: Actu Lyon
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Terrorriadó volt csütörtök délután a franciaországi Lyon város Part-Dieu nevű pályaudvarán. Egy táskákat cipelő muszlim nő az „Allahu Akbar!” kiáltást hallatta, majd azzal fenyegetőzött, hogy felrobbantja a naponta száznegyvenezer ember közlekedését biztosító állomást

számolt be róla a francia La Parisien lap. A francia vasúttársaság, az SNCF délután a Twitteren bejelentette, hogy az állomást kiürítették, egyetlen vonat sem közlekedik. Mint írták, Lyon közelében a forgalom teljesen megszakadt.

A Reuters hírügynökség információi szerint a nőt letartóztatták, a pályaudvar egy részét pedig lezárták a nyomozás idejére. Ugyancsak a Le Parisien információja, hogy

a bombariadó hatalmas pánikot okozott a francia állomáson.

Csütörtök késő délután még a helyszínen tartózkodtak a rendőrségi szakértők, hogy átkutassák a pánik közepette a Part-Dieu-n hagyott valamennyi csomagot. A közlekedés csak kora este, hat óra után állt helyre.

Az esetre közel egy héttel azután került sor, hogy Franciaországot óriási sokk érte:

egy 18 éves csecsen fiatalember lefejezett egy történelemtanárt. Samuel Paty iszlamista terrorcselekmény áldozata lett.

A lyoni Part Dieu pályaudvar 2020. október 21-én. Rendőrök biztosítják a helyszínt
Fotó: Actu Lyon

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.