Több feltételezett terroristával végzett egy amerikai légicsapás

Amerikai légi csapás végzett az Iszlám Állam nevű terroristaszervezet tizenegy feltételezett tagjával – tudatta az Egyesült Államok hadseregének afrikai parancsnoksága szerdán.

Forrás: MTI2019. 09. 25. 20:04
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A közlemény szerint a légi csapást az ország déli részén fekvő Murzúk városa mellett hajtották végre „a líbiai nép védelme érdekében”.

A térségben ez volt a második amerikai légi csapás ebben a hónapban.

Az iszlamista terrorszervezet harcosainak egy része 2016-ban visszavonult Líbia déli, sivatagos részébe, miután a szervezet elvesztette az ellenőrzést az addig a dzsihadisták fellegvárának számító tengerparti Szirt városa fölött.

Washington többször leszögezte: nem engedi, hogy az Iszlám Állam a rivális líbiai frakciók közötti harcokat pozíciója megerősítésére használja.

Az észak-afrikai ország Moammer Kadhafi néhai vezető 2011-es megbuktatása és meggyilkolása után káoszba süllyedt, és területének jelentős részét egymással vetélkedő milíciák igyekeznek minél nagyobb mértékben ellenőrzésük alá vonni.

Halífa Haftar lázadó tábornok, a Kelet- és Dél-Líbia nagy részét ellenőrzése alatt tartó Líbiai Nemzeti Hadsereg (LNA) vezetője áprilisban indította meg csapatait a nemzetközileg elismert egységkormány kezén lévő Tripoli elfoglalására.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.