Több halottja is van a csehországi vonatbalesetnek + videó

A helyszínen a tűzoltók és a vasúti szakemberek mellett pszichológusok is segítik a munkát.

Magyar Nemzet
2021. 08. 04. 15:01
null
Forrás: Twitter_ CT24zive
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Cseh hírügynökségi jelentések szerint legalább hárman meghaltak, köztük a két mozdonyvezető, amikor összeütközött két személyszállító vonat szerda reggel Nyugat-Csehországban, a német határ melletti Domažlice közelében. A balesetben mintegy negyvenen megsérültek. Úgy tudni, a sérültek közül hét ember állapota válságos. További öt ember állapota súlyos, négyen pedig közepes mértékben sérültek. Mindemellett több tucat ember szenvedett könnyű sérüléseket.

  A Vasúti Felügyelőség szóvivője, Martin Drápal szerint az ütközés a domažlicei Radonice fordulóban történt: az egyik vonat Münchenből Prágába, a másik Pilsenből Domažlice felé közlekedett. A tragédia oka egyelőre ismeretlen.

A regionális tűzoltóság szóvivője, Petr Poncar elmondta, hogy a balesetben nagyszámú szakember és önkéntes vesz részt, köztük hatvan tűzoltó. Közölte, már minden utast kimenekítették a vagonokból, többeket a helyi kulturális központba szállítottak, a súlyosabb sérülteket helikopterek és mentők vitték el.

A helyszínen többek között rendőrségi pszichológusok is vannak.

Karel Havlícek közlekedési és ipari miniszter megszakította munkaprogramját és a helyszínre utazott.

Srážka vlaků. Vlak Ex 351 projel návěstidlo v poloze Stůj ve výhybně Radonice na Domažlicku a srazil se s osobním vlakem. Situace je vážná, ruším veškerý program a jsem na cestě na místo neštěstí.

— Karel Havlíček (@KarelHavlicek_) August 4, 2021

 

Csehországban az utóbbi időben több hasonló vonatbaleset is történt, általában. A szerencsétlenségek oka minden esetben emberi hiba volt: valamelyik mozdonyvezető figyelmen kívül hagyta a piros jelzést. A prágai sajtó azt írta korábban, hogy Csehországban kevés a mozdonyvezető, ráadásul sokan túlterheltek, mert a nagyobb kereset érdekében túlórákat vállalnak, gyakran szabálytalanul. A Cseh Vasutak vezetősége jelezte: felülvizsgálják a mozdonyvezetők munkáját szabályozó rendszert.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.