Több tucat embert vettek őrizetbe a belarusz tüntetéseken

A fehérorosz biztonsági szervek 32 tüntetőt vettek őrizetbe a pénteki újabb tüntetéseken, közülük 18-at vizsgálati őrizetben tartanak – közölte szombaton Olha Csemodanova belügyminisztériumi szóvivő a tárca Telegram-csatornáján.

Forrás: MTI2020. 09. 12. 16:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az ellenzéki Koordinációs Tanács az elnökség nélkül is folytatja munkáját – hozta nyilvánosságra a testület szombaton a pénteki ülésén meghozott döntését.

„Sokakat aggaszt a kérdés, hogy a tanács hogyan működhet elnökség nélkül” – olvasható a nyilatkozatban.

„Az első és legfontosabb, hogy a Koordinációs Tanács folytatja munkáját. Az elnökség összetétele változatlan marad” – folytatódik a szöveg.

Korábban gyakorlatilag az elnökség összes tagját letartóztatták a hatóságok „illegális tevékenység” címén, vagy az ország elhagyására kényszerítették őket, illetőleg az üldözés miatt önszántukból távoztak Fehéroroszországból.

A közleményben megerősítik a Koordinációs Tanács korábbi fő követeléseit: az erőszak beszüntetését, a vétkesek felelősségre vonását, a politikai foglyok szabadon engedését és új, tisztességes választások megrendezését.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.