Tűz miatt kellett elhalasztani egy japán teherűrhajó indítását

Tűz ütött ki szerda reggel Tanegasima szigetén, Japánban, ami miatt el kellett halasztani a Nemzetközi Űrállomásra tartó teherhajó indítását.

Forrás: MTI2019. 09. 11. 10:09
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Konotori-8 névre keresztelt, pilóta nélküli űrhajónak helyi idő szerint reggel fél 7 után kellett volna a magasba emelkednie, de a kilövőállás személyzete hajnali 3 órakor tüzet érzékelt.

„Időbe telik kideríteni a tűz okát, és hogy okozott-e kárt a rakétában és a létesítményben, ezért az indítást töröltük” – tudatta a kilövőállást üzemeltető Mitsubishi Heavy Industries.

A Konotori-8 több mint 5 tonna ellátmányt, élelmet, vizet, ruhákat és felszerelést vitt volna a Nemzetközi Űrállomásra – tudatta a japán űrhivatal.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.