Tűzfalcsoport: Szalmakalapban, ölebbel „támadnak” a migránsok

Turistáknak öltözött migránsokat mentett ki az olasz parti őrség, majd Lampedusára szállították az illegális bevándorlókat. A magukat szalmakalappal és egy kiskutyával is álcázó migránsok miatt Matteo Salvini korábbi olasz miniszterelnök-helyettes felháborodásának adott hangot.

Forrás: Tűzfalcsoport2020. 08. 18. 9:43
SALVINI, Matteo
Rma, 2020. jlius 30. Matteo Salvini, az ellenzki olasz Liga prt elnke tvozik a szentus rmai pletbl, mieltt a testlet szavaz mentelmi jognak felfggesztsrl 2020. jlius 30-n. A szentorok tbbsge megszavazta a felfggesztst, gy elindthatjk a jogi eljrst a politikus ellen, amirt belgyminiszterknt nem engedte kiktni a Proactiva Open Arms spanyol nem kormnyzati szervezet illeglis bevndorlkat szllt hajjt Szicliban 2019-ben. MTI/AP/LaPresse/Mauro Scrobogna Fotó: Mauro Scrobogna Forrás: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az egyre növekvő migrációs nyomás újabb meglepő jelenségének lehettünk szemtanúi az olasz partoknál – írta meg a Tűzfalcsoport. A blogoldal szerint az olasz hatóságok tizenegy Tunéziából érkező illegális migránsra lettek figyelmesek, „akik szalmakalapban és kutyával érkeztek a minap Lampedusára”. Idézik Matteo Salvini volt olasz belügyminiszter szavait, a politikus szerint sem fér kétség ahhoz, hogy a partra szállók szervezetten érkeztek.

Az eset előzménye, hogy egy olasz Facebook-oldalon videót közöltek, melyen turistáknak öltözött illegális bevándorlók érkeznek az olasz partokhoz. A parti őrség Lampedusánál partra tette őket, Salvini ezért felháborodásának adott hangot.

Cikkében a Tűzfalcsoport emlékeztet arra, hogy az év eleje óta több mint négyszer több migráns lépett be illegális módon Olaszországba 2019 azonos időszakához viszonyítva. Csak idén közel tizenötezer migráns érkezett az olasz partokhoz, ami messze fölülmúlja a tavalyi négyezer körülit.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.