Őrizetbe vették a lucki túszejtőt – mindenkit kiszabadítottak

Korábban Zelenszkij teljesítette a túszejtő egyik követelését, ezért a férfi akkor elengedett három túszt.

Forrás: MTI2020. 07. 21. 21:55
null
MTI/EPA/Markijan Liszeiko Fotó: Markijan Liszeiko
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Őrizetbe vették kedden kora este azt a fegyveres férfit, aki túszul ejtette egy busz utasait a nyugat-ukrajnai Luckban – közölte Arszen Avakov belügyminiszter a Twitteren. A tárcavezető közlése szerint minden túszt épségben kiszabadítottak.

Zelenszkij teljesítette a túszejtő egy követelését

Elengedett három túszt az a fegyveres férfi, aki kedden túszul ejtette egy busz utasait a nyugat-ukrajnai Luckban – közölte Anton Herascsenko belügyminiszter-helyettes kora este a Facebookon.

MTI/EPA/Markijan Liszeiko

A tisztségviselő közlése szerint Jevhen Koval országos rendőrfőnök-helyettesnek sikerült megállapodnia a három túsz – egy gyermek, egy állapotos nő és egy idős asszony – elengedéséről a 44 éves, Makszim Plohojként (Rossz Makszim) bemutatkozó terroristával, akiről idő közben kiderült, hogy a valódi neve Makszim Krivos, és oroszországi születésű ukrán állampolgár.

Közben az UNIAN hírügynökség jelentette, hogy Volodimir Zelenszkij ukrán elnök teljesítette a túszejtő egyik követelését. Az államfő közzétett a Facebook-oldalán egy videofelvételt, amelyen orosz nyelven arra kért mindenkit, hogy nézze meg a 2005-ben készült Földlakók című amerikai dokumentumfilmet.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.