Zsidóellenesség: Iohannis fellépést sürget

Munkatársunktól
2019. 04. 06. 11:51
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Határozott fellépést vár Klaus Iohannis román elnök a hatóságoktól a közelmúltbeli antiszemita megnyilvánulások elkövetőivel szemben – áll a bukaresti elnöki hivatal közleményében. A múlt héten ismeretlen elkövetők feldúltak egy Husi zsidó temetőt, ahol több mint hetven sírkövet rongáltak meg.

Az államfő szerint Románia a térségben modellértékűvé vált a holokauszt­emlékezet megőrzésében, és nem szabad hagyni, hogy az elért eredményeket beárnyékolják az olyan megnyilvánulások, amelyeknek elkövetői fasiszta és idegengyűlölő jelképeket vagy a nácik által vallott ideo­lógiákat népszerűsítenek.

A romániai diszkriminációellenes tanács elnöke, Asztalos Csaba bejelentette: hivatalból eljárást indítanak, miután Aurelian Badulescu, Bukarest alpolgármestere azt válaszolta a romániai antiszemitizmust figyelemmel kísérő szervezet elnökének, Maximilian Marco Katznak, „térjen vissza oda, ahonnan jött”.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.