időjárás 17°C Fatime 2023. június 5.
logo

Három kiállítását teszi online elérhetővé a MANK

Magyar Nemzet
2021.01.18. 21:01
Három kiállítását teszi online elérhetővé a MANK

Digitálisan is megtekinthetők a Kép/Test/Lét összművészeti sorozat kiállításai a magyar kultúra napja alkalmából.

A közösségépítés és nyitás szellemében indult útjára 2020-ban a a Magyar Alkotóművészeti Közhasznú Nonprofit Kft. (MANK) Kép/Test/Lét összművészeti programsorozata, amellyel az alkotóművészet területén tevékenykedő, jelentős vidéki közösségeknek adtak megjelenési lehetőségeket. Mivel a MANK célja, hogy a kortárs találkozásoknak az online térben is teret nyújtson, a három vidéki kiállítás anyagát 2021. január 18. és 24. között, a magyar kultúra napja alkalmából közzéteszik honlapjukon és közösségi oldalukon is. A kiállítások anyaga és a műveket bemutató katalógusok ezt követően is elérhetőek maradnak.

Az eseménysorozat három megyeszékhely, Miskolc (Teljesítmény), Szolnok (Legyőzött határok) és Veszprém (Test/Harmónia) együttműködésével valósult meg, mindhárom helyszínen az emberi test kultúráját, szépségét és erejét művészi módon reprezentáló műalkotásokat állították a középpontba, és tematikusan kapcsolódó, előadóművészi produkciókat mutattak be. „A művészeti intézmények és az alkotók közötti párbeszédet is elősegítettük, melyből mind a település, mind a művész egyaránt profitálhatott. Mindezek a tapasztalatok arra ösztönöztek minket, hogy kiterjesszük a MANK művészetszervező tevékenységét a vidék városai felé, hogy az adott helyen alkotó művészek koncentrált figyelmet és minőségi körülmények között megvalósuló megmutatkozási lehetőséget kaphassanak” – nyilatkozta Tardy-Molnár Anna, a MANK ügyvezető igazgatója az összművészeti programsorozattal kapcsolatban.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.