időjárás 13°C Adalbert 2022. szeptember 27.
logo

Köztéri plakátkrimi – nyomozás és kávézás Óbudán

Magyar Nemzet
2021.02.01. 17:17
Köztéri plakátkrimi – nyomozás és kávézás Óbudán

Az irodalmi krimi története után nyomozhatunk az Árpád híd budai hídfője körüli utcákban sétálva. Az Esernyős kulturális tér és az Óbudai Anziksz a kezdeményezéssel a koronavírus-járvány okozta helyzetet kívánja ellensúlyozni azáltal, hogy az online megoldások mellett a szabadba invitálja a műkedvelő közönséget.

Péntek Orsolya irodalmár, tíz köztéri plakáton elhelyezett irodalmi mozaik-kriminovellájának első darabja – vagyis az első nyom – a Szentlélek téri HÉV-megállóhoz közel eső, 118-as buszmegállóban található. Innen indul a nyomozás, amely során bejárhatjuk Óbuda központját.

A Köztéri plakátkriminek köszönhetően bejárhatjuk Óbuda központját
Fotó: Esernyős.hu

Azoknak az eredményes nyomozóknak, akik mind a tíz plakátra rábukkannak, egy ízletes kávé a jutalmuk a Fő téren található Esernyős kávézójában. Ehhez csupán be kell mutatni a #krimi hashtaggel ellátott tíz posztot.

A legújabb akció szorosan illeszkedik a kulturális tér korábbi kezdeményezéseihez, többek között az intézmény kirakatában berendezett KultúrAutomatához, amely versekkel, fogyatékkal élők képzőművészeti alkotásaival és zenei linkekkel kínál kultúrát a járványhelyzetben is.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=fH9qq_qpyoM[/embed]

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.