Öröm a zenekutatás

Internetes kutatást indított az Öröm a Zene Nonprofit Kft., a Hangőr Egyesület és a Szent György Alapítvány azzal a céllal, hogy a könnyűzenei oktatás kihívásait, új lehetőségeit, jövőjét feltérképezzék. A téma azért is aktuális, mert a koronavírus-világjárvány okozta lezárások, a jelenléti oktatás korlátozása új kihívások elé állította a könnyűzene tanítását. Oktatók, zenészek és más érdeklődők elképzeléseit, tapasztalatait is várják a témával kapcsolatban. Az eredményeket egy konferencián ismertetik októberben.

Magyar Nemzet
2021. 09. 20. 16:02
null
Fotó: Manfred Pollert
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Október 15-ig lehet kitölteni a magyarországi könnyűzenei tanulás és gyakorlás helyzetével, lehetőségeivel kapcsolatos kérdőívet. A néhány perc alatt megválaszolható kérdőív teljesen anonim, önkéntes, az adatok kizárólag statisztikai célokat szolgálnak. – Ilyen specifikus, kifejezetten a könnyűzenére koncentráló munka még sosem készült itthon. Az eredmények alapján szeretnénk megvizsgálni az intézményes könnyűzenei oktatás lehetőségeit – mondja Andrásik Remo, az Öröm a Zene Nonprofit Kft. igazgatója. A pontos eredmény és a kérdőív a https://winwinwin.hu/oromazene-online/ címen érhető el. 

Azért fontos, hogy minél többen válaszoljanak az online kérdőívre, mert így kapható a legpontosabb eredmény, másrészt azért, mert ez a kutatás a szakmáról, annak jövőjéről szól. 

(A borítóképen Andrásik Remo. Forrás: Poptanítás blog)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.