Az M5 is vetíti a szkíta királynőről szóló kazak filmet

Bán János, az M5 csatornaigazgatója adta hírül a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
2021. 12. 05. 11:34
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Tomürisz legendája (2019) egy látványos kazak történelmi film, a legendás masszageta – szkíta – királynőről, aki legyőzte II. Kürosz perzsa király, az Óperzsa Birodalom alapítója hadseregét a Krisztus előtti VI. században. A filmbeli történetben persze vannak fantáziaelemek, de ez olyan, mintha azt kifogásolnánk, hogy az Egri csillagokban is vannak.

Bán János, az M5 csatornaigazgatója adta hírül a közösségi oldalán, hogy december 30-án, este 21 órakor mutatják be a magyar nézőközönségnek a kazak történelmi filmet. 

„Tomürisz története, üzenete szimbolikus, és talán egy olyan üzenet, amelyet nem értenek azon a Nyugaton, ahol leginkább egy konzumidió­ta szuperhősfilmben merül ki a heroiz­mus ábrázolása, vagy azzal vannak elfoglalva, hogy hitelesen rekonstruálják a XVII. századi Anglia LMBTQ-embereit, esetleg feketeként ábrázoljanak XIX. századi angol nemeseket” – írtuk korábban a filmről szóló kritikánkban. 

Borítókép: Aizhan Lighg színésznő Szardana szerepében harcol a perzsák ellen (Forrás: IMDB)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.