Ma van a cirkusz világnapja

Idén is április 15-én ünneplik világszerte a sokszínű cirkuszművészetet éltető cirkuszi világnapot. Az eseményre a Magyar Nemzeti Cirkusz társulata Nyíregyházán nyílt porondlátogatással és különleges programokkal készül.

Magyar Nemzet
2023. 04. 15. 10:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

15 évvel ezelőtt, 2007-ben hívta életre a Cirkuszművészeti Világszövetség az Európai Cirkusznapot, amely hirtelen akkora népszerűségre tett szert, hogy 2010 óta cirkuszi világnap néven tartják számon, azóta pedig minden április harmadik szombatján a cirkuszművészeti központok világszerte megünneplik a sokszínű cirkuszművészet műfaját. 

cirkusz
A MNC cirkuszi világnapi programjainak célja, hogy népszerűsítse a cirkuszi szórakozás kultúráját (Fotó: MNC/ Veres Patrik)

A Magyar Nemzeti Cirkusz társulata nyíregyházi állomásozása alatt, április 15-én különleges extra programmal készül a világnapra. Az esemény célja a klasszikus cirkuszi szórakozás kultúrájának népszerűsítése. A látogatók ezen a napon betekintést kaphatnak a cirkuszok zárt világának életébe és láthatják, mennyi munka áll egy-egy fellépés mögött.

Az eseményen a Nemzeti Cirkusz világhírű artistái nyílt porondlátogatást tartanak kicsiknek és nagyoknak, akik kipróbálhatják a cirkuszi eszközöket, testközelből tekinthetik meg a cirkuszban szereplő háziállatokat, és fotót is készíthetnek kedvencükkel. A legszerencsésebbek Ifj. Richter József díjnyertes lovasakrobata számába is belekóstolhatnak, a világ legfiatalabb cirkuszigazgatójának segítségével egy pillanatra bárki átélheti, milyen érzés a porondon vágtató ló hátán állni. A Cirkuszok Világnapján Magyarország egyetlen Kossuth-díjas cirkuszművésze, a Nemzeti Cirkusz alapítója, id. Richter József is trombitát ragad és a cirkusz zenekara élén szórakoztatja a közönséget.

 

Borítókép: A Magyar Nemzeti Cirkusz művészei (Fotó: MNC)

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.