A magyar kormányfő bolgár szemmel

Mit lát egy Magyarországon évente hónapokat eltöltő külföldi a magyar politikából?

Magyar Nemzet
2020. 09. 10. 7:00
null
Az Orbán-jelenség
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mit lát egy Magyarországon évente hónapokat eltöltő külföldi a magyar politikából? Hogyan vélekedik egy délkelet-európai volt alkotmányjogász és sportdiplomata a jelenlegi magyar kormányfőről? Lehet-e kívülről objektíven látni egy másik ország bel- és külpolitikájának jellemzőit, tendenciáit? Georgi Markov bolgár közéleti személyiség Orbán Viktor portréját megrajzoló kötete alapján érdekes válaszok születnek ezekre a kérdésekre.

Georgi: Markov: Az Orbán-jelenség

A nagyközönségnek szóló írás Az Orbán-jelenség (Kairosz kiadó, 2020), a kötet 2019. őszi bulgáriai megjelenése és ottani zajos sikere után a magyar jobb- és baloldali olvasók is olvashatják. Georgi Markov azzal indokolta a könyv megírását, hogy Bulgáriában az emberek nagyon kíváncsiak lettek Orbán Viktorra és a magyar politikára az elmúlt évtizedben, a kormányfő tevékenysége az ottani közéleti vitákban is rendre szóba kerül. A személyes ismeretség alapján is megformált vélemény legfontosabb témakörei közé tartozik a demokrácia fogalmának értelmezése és gyakorlata, a kereszténység helye és szerepe a mai Magyarországon, a gazdaságpolitika, az alkotmányozás, Brüsszel és az Orbán-kormányok kapcsolata, és természetesen a sportpolitika sem maradhat ki. A rendezvényen Georgi Markovval Tütünkov Jordán újságíró, a könyv fordítója és Mezey Károly, a Kairosz Kiadó vezetője beszélget. Az esemény ma 18 órakor kezdődik a Polgárok Házában, a részvétel regisztrációhoz kötött.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.