A szentesi Tóth József Színház ősszel kitárja kapuit

Szentes városában ősztől megkezdi működését a Tóth József Színház és Vigadó, melynek szakmai irányítását és üzemeltetését a Békéscsabai Jókai Színház látja el – tudatta lapunkhoz eljuttatott közleményében a békéscsabai teátrum.

Magyar Nemzet
2021. 05. 17. 10:45
null
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Közel egy évnyi tárgyalás után, a kulturális kormányzat vezetésével és támogatásával létrejött szerződés szerint a szakmai irányítást, üzemeltetést a Békéscsabai Jókai Színház látja el. Az erről szóló dokumentumot Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója látta el kézjegyével – áll a közleményben.

– Egy küzdelmes, hosszú folyamat vége felé járunk, ősszel már felgördülhet a függöny a Tóth József Színház és Vigadóban. Mindent meg fogunk tenni, hogy mindkét város büszkesége lehessen ez a megállapodás – mondta el Szabó Zoltán Ferenc, Szentes polgármestere a város és a Békéscsabai Jókai Színház közötti együttműködés aláírásán.

Mint írják, a polgármester ezt követően felelevenítette a Petőfi épületkomplexumának történetét, kitérve a Tóth József színházterem 2008-as bezárására is. Mint a városvezető elmondta, a város a Településfejlesztési operatív programnak köszönhetően jutott 1,1 milliárd forint forráshoz a színház felújítására, ezt egészítette ki egy hétszázmillió forintos kormányzati támogatás, az önkormányzat pedig háromszázhatvanmillió forint önerőt tett a projektbe eddig.

Szabó Zoltán Ferenc, Szentes város polgármestere és Seregi Zoltán, a Békéscsabai Jókai Színház igazgatója aláírják a megállapodást az új színház indításáról
Fotó: Békéscsabai Jókai Színház

A hamarosan elkészülő színház működtetésébe a Békéscsabai Jókai Színház is be fog segíteni: a megállapodás értelmében partnerként vesz részt a szentesi színházi életben, színházi előadásokkal és más közművelődési programokkal segítve a Tóth József Színház működését.

Fekete Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára a jó békéscsabai példa, illetve az együttműködésben nyújtott szakmai segítség fontosságát emelte ki, illetve bejelentette, hogy az államtitkárság százmillió forinttal támogatja a szentesi színház első évét. Szarvas Péter, Békéscsaba polgármestere az együttműködés aláírása után elmondta, megtiszteltetés a városnak, hogy egy olyan gazdag kulturális múlttal bíró településsel működnek együtt, mint Szentes. Ehhez csatlakozott Seregi Zoltán színházigazgató is, aki hozzátette: büszkeség számukra, hogy a Jókai Színház berkein belül zajlik majd a szentesi színházi élet újraindítása.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.