Átadták az Arany Medál díjakat

Az év írója elismerést Végel László Kossuth-díjas író, esszéista, drámaírónak ítélték meg, az év színésze Nagy Ervin, az év színésznője pedig Mészáros Blanka lett.

Szilléry Éva
2019. 12. 05. 9:45
null
Az elismerést Mészáros Márton (jobbra) alapította Fotó: Bach Máté
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegyedik alkalommal adták át tegnap az Arany Medál díjat, a Mészáros Márton újságíró által alapított művészeti elismerést, amelyre az adott évi produkciók alapján minden esztendő végén a közönség választja ki a legérdemesebb alkotót. A művészek a Bethlen Téri Színházban hat kategóriában vehették át az Arany Medált.

Az év írója elismerést Végel László Kossuth-díjas író, esszéista, drámaírónak ítélték meg, az év színésze a Katona József Színház művésze, Nagy Ervin, az év színésznője pedig szintén e társulat fiatal művésze, Mészáros Blanka lett, aki úgy fogalmazott: nagyon fontos díj ez, hiszen a nézők erősítik meg, hogy ma, a dübörgő 21. században is van létjogosultsága a színháznak. Az Örök tél és az Apró mesék rendezőjét, Szász Attilát találták idén a legjobbnak a nézők; a rendezőt a tévéfilm megújítójaként emlegetik. Szász Attila lapunknak elmondta: a legtöbb, amit rendező kívánhat, hogy a közönség köré­ben ismerősen csengjen a film címe. Hozzátette: az Örök tél kapcsán elérték ezt, de az Apró mesék című egész estés thrillernek az Arany Medál díj az első elismerése.

Az elismerést Mészáros Márton (jobbra) alapította
Fotó: Bach Máté

Minden évben díjazzák a legígéretesebb fiatal tehetséget is, idén az elismerés László Pannáé lett, akit A FOMO – Megosztod, és uralkodsz című magyar coming-of-age drámából ismert meg a közönség. A Magyar Nemzeti Filmalap Inkubátor-programjában készült alkotás volt László Panna filmes debütálása.

A díjátadót Földes László Hobo kísérte dalaival.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.