Elérhetővé tette a Coopera a Schubert-koncertjének felvételét

A zenés estet magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek egészítik ki a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában.

Magyar Nemzet
2021. 02. 15. 15:25
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mint arról korábban lapunkban is írtunk, Schubert-dalesttel zárta a 2020-as évet a Coopera. A zenés est – melyet magyar klasszikus és kortárs irodalmi szövegek egészítettek ki a magyar irodalmi élet elismert képviselőinek tolmácsolásában – most elérhető a YouTube-on.

A Nemzeti Kulturális Alap támogatásával létrejött programot Pócsmegyerről közvetítették 2020. december 19-én. Ennek apropóját az adta, hogy Pócsmegyer az egyetlen magyar település, ahol Franz Schubert járt, az Esterházy család meghívására érkezett 1818-ban. Bátyjának írt levelében pozitívan emlékezett vissza az ott töltött időszakra.

A koncert műsorában a szerző számos dalciklusából csendültek fel művek, valamint hangszeres darabok, utóbbiak a Virtuózok Kamaraegyüttes fiatal zenészeiből alakult kvintett tolmácsolásában.

[embed]https://www.youtube.com/watch?v=i_h19CXP4cI[/embed]

 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.