Emlékhelyek napja – több mint 350 éves festményt mutatnak be Eszterházán

A fertődi Esterházy-kastélyban több mint 350 éves festmény bemutatásával, gyógy- és fűszernövénytúrával, kézműves-foglalkozással, a nagycenki Széchényi-mauzóleumban pedig tematikus tárlatvezetéssel várja az érdeklődőket az Eszterháza Kulturális, Kutató- és Fesztiválközpont Közhasznú Nonprofit Kft. az emlékhelyek napján, június 20-án, vasárnap.

Magyar Nemzet
2021. 06. 10. 20:00
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pietro della Vecchia: A búcsú – műtárgybemutató és előadás

Pietro della Vecchia: A búcsú című, 1650-1670 körül készített festmény az Eszterházán őrzött Esterházy-képgyűjtemény legrégebbi, legkülönlegesebb darabja. Az előadás kuriózuma, hogy Tóth Áron művészettörténész mutatja be a barokk festészet remekét, ami egy vissza nem térő alkalom, hogy az érdeklődők bepillantást nyerjenek a barokk festészet rejtelmeibe. Az előadások 11 és 14 órakor kezdődnek.

Eszterháza illatos kertje – családi nap a levendulásban

Gyógy- és fűszernövénytúrát, valamint kézműves-foglalkozást magában foglaló múzeumpedagógiai programmal is várják a kicsiket és nagyokat Eszterházán.

A rendezvényeken való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, regisztrálni az [email protected] e-mail címen lehet 2021. június 15-e, kedd 12 óráig. A programokon legfeljebb 25 fő vehet részt.

A látogatóknak a védettségi igazolványukat a jegyvásárlásnál és a rendezvények kezdete előtt is fel kell mutatniuk, a maszkhasználat kötelező. A kastélyban zajló és a kastélyparkot is érintő fejlesztési munkálatok miatt arra kérik az érdeklődőket, hogy a parkok területén fokozott elővigyázatossággal közlekedjenek.

Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://eszterhaza.hu/programok/latogatoi-menetrend és itt: http://eszterhaza.hu/latogatoknak .

Nagycenki Széchényi-mauzóleum

A nagycenki Széchényi-mauzóleum építészeti jellegzetességeivel ismerkedhetnek meg a nemzeti zarándokhelyen június 20-án, vasárnap 9 és 17 óra közötti tematikus tárlatvezetéseken részt vevők. A programon legfeljebb 25-en vehetnek részt. Jegyárak, betartandó óvintézkedések és további részletek itt: http://www.szechenyiorokseg.hu/index.php/4 .

A nagycenki Széchenyi-kastély
Fotó: MTI/Nyikos Péter

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.