Haydn kulcsművével zárul az idei régizenei napok Vácott

Az esemény utolsó két programját július 11-én, szombaton hallgathatják, nézhetik meg az érdeklődők.

Magyar Nemzet
2020. 07. 08. 19:08
null
Vashegyi György Fotó: MTI
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A járvány sem tudta meghiúsítani a régizenei napokat. Természetesen ismét Vácott szervezte koncertjeit és mesterkurzusait a Filharmónia Magyarország. Régizenei fanfárok ünnepélyes jeladásával vette kezdetét július 4-én este hét órakor a 36. Régizenei napok, amelynek utolsó két programját szombaton (11-én) hallgathatják, nézhetik meg az érdeklődők.

Először fél négykor a kurzuszáró koncert lesz a püspöki palota dísztermében, ahol a Kovács Ágnes vezette ének, a Paulik László irányította hegedő, a Sheng-Fang Chiu fémjelezte furulya, illetve a Vashegyi György-féle kamarazenei mesterkurzus hallgatói adnak számot tudásukról.

Este nyolckor, a fanfárok után a zárókoncert csendül fel a váci székesegyházban. Haydn kulcsművét, A teremtést Vashegyi György dirigálásával az Orfeo zenekar, a Purcell-kórus, Szutrély Katalin, Dévényi Judit, Komáromi Márton, Najbauer Lóránt adják elő.

A teremtést Vashegyi György vezényletével adják elő Fotó: MTI

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.