Himnusz, Erkel, Bánk bán

Magyar Nemzet
2020. 01. 22. 14:33
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Himnusz eredeti kéziratát és a hozzá kapcsolódó Erkel-kottát lehet ma megnézni az Országos Széchényi Könyvtárban a magyar kultúra napja alkalmából. A magyar himnusz, valamint a hozzá tartozó Erkel-kotta csak különleges alkalmakkor, így a mai napon 9-től 16 óráig láthatók eredetiben a nagyközönség számára a budai Várban. Marosvásárhelyen is különleges programmal ünneplik meg a magyar kultúra napját, hiszen Erkel Ferenc Bánk bán című operájának rendkívüli előadását tűzték műsorra a Kultúrpalota nagytermében. A Bánk bánban fellép Molnár Levente, Pánczél Éva és Röser Orsolya Hajnalka, Szüts Apor vezényel, az előadást Novák Péter rendezi. A székelyföldi származású Molnár Levente világhírű énekes az előadás előtti sajtótájékoztatón azt nyilatkozta, hogy a kultúra a nemzet immunrendszere, és 2020-ban, a nemzeti összetartozás évé­ben olyan tetteket kell végrehajtani, hogy száz év múlva is azt gondolják, milyen méltóságteljesen ünnepeltünk. Az énekes szerint az előadás büszkévé fog tenni mindenkit a magyarságára, és arra, hogy a magyarok milyen fantasztikus dolgokat hoztak létre.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.