Ingyenes áriaestek is lesznek az Opera hétvégi közvetítései között

Mozart Szöktetés a szerájból című művének bemutatójával folytatódik szombaton az Opera Otthonra fizetős streamsorozata. Az ingyenes közvetítések során pénteken és vasárnap 20:00 órától Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán, valamint Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet a MaszkaBálban, január 25-én, hétfőn 20:00 órától pedig a Tercett-Trió jelentkezik énekkari és zenekari művészek kamaraprodukcióival.

Magyar Nemzet
2021. 01. 21. 21:30
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Mozart Szöktetés a szerájból című daljátékának Erkel színházi új produkcióját egyszeri alkalommal, folyamatos közvetítésben lehet megtekinteni szombaton 19:00 órától a jegy.hu felületén, az Opera Otthonra fizetős streamsorozatában. Vecsei H. Miklós rendezését Miklósa Erika főszereplésével láthatjuk. A huszonéves Mozart változatos, frissességével és némi keleties jegyekkel tűzdelt zenéje ellenállhatatlanná teszi a daljátékot. Vecsei H. Miklós első operarendezését fiatal alkotógárda állítja színpadra, amiben a Kiégő Izzók vetítőcsapata, Vecsei Kinga Réta jelmeztervező és Vetési Adrienn koreográfus működött közre. A friss hangvételhez Varró Dániel fordítása is hozzájárul. A produkció főszerepeit Miklósa Erika (Konstanze), Rácz Rita (Blonde), Balczó Péter (Belmonte), Szerekován János (Pedrillo), Gábor Géza (Osmin) és Wunderlich József (Szelim basa) alakítja. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát (karvezető: Csiki Gábor) Halász Péter vezényli.

Miklósa Erika és Wunderlich József
Fotó: Operaház

Az ingyenes közvetítések újabb adásai továbbra is a Facebookon és az Origón érhetők el. Pénteki MaszkaBál műsorában Wiedemann Bernadett mezzoszoprán és Kelemen Zoltán bariton válogatnak kedvenc áriáikból és duettjeikből Verditől Wagneren át Kodályig, de intermezzóként egy Chopin-mű is felcsendül Dallos Erika zongorakísérő előadásában. Az est művészeti vezetői: Aczél András és Kovács Katalin, műsorvezető: Gyüdi Melitta.

Wiedemann Bernadett és Kelemen Zoltán
Fotó: Nagy Attila

Vasárnap 20:00 órától a fiatal operaénekes házaspár, Szemere Zita és Biri Gergely ad áriaestet, amelyben Mozart, Donizetti és francia szerzők műveiből válogatnak. Zongorán kísér: Tóth Sámuel Csaba, az est művészeti vezetői: Kovács Katalin és Lázár Katalin, műsorvezető: Ókovács Szilveszter.

Szemere Zita és Biri Gergyely
Fotó: Operaház

Hétfőn 20:00 órakor folytatódik az Opera énekkari és zenekari művészeinek kamaraprodukcióit bemutató Tercett-Trió-sorozat, amely ezúttal a barokktól a 21. századig ad ízelítőt a különböző korok muzsikáiból. A Facebookon és az Origón közvetített műsor nézői hallhatnak olasz nyelvű duetteket Giacomo Carissimitől és Gaetano Donizettitől, Mozart-átiratot, régi francia táncokat Vincent d’Indy újraértelmezésében, valamint egy kortárs magyar zeneszerző, Tiszai Péter vonósnégyesét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.