Kádár Tamás: A Szigetet Európa 5 legnagyobb fesztiválja között tartják számon

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője nyilatkozott többek között a fesztivál fejlődéséről és az idei fellépőkről, programokról.

Forrás: HÍR TV2019. 08. 07. 19:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Hír TV Magyarország élőben című műsorában Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője volt Földi-Kovács Andrea műsorvezető vendége, a műsorban szó volt a fesztivál fejlődéséről és az idei fellépőkről, programokról.

Miközben az építők még az utolsó simításokat végzik a helyszínen már megérkeztek az első beköltözők az idei, 27. Sziget Fesztiválra. A munkát 3 hete kezdték, 40 kamionnyi építési állványt hoztak, felállítottak 27 kilométer kerítést és 21 000 négyzetméter járólapot raktak le. Idén is nagy hangsúlyt kap a környezetvédelem a rendezvényen, nem lesznek egyszer használatos poharak és csak papír szívószálat lehet kérni. Az elmúlt 27 év alatt a Sziget Fesztivál rengeteg változáson, fejlődésen ment keresztül, egyre színesebb és sokrétűbb lett a program. Ma már a fesztiválra látogatók fele külföldi, aki kifejezetten a fesztivál miatt látogat el Magyarországra.

Tudna adni egy kis ízelítőt az idei programból, fellépők, programok? – kérdezte Földi-Kovács Andrea műsorvezető.

Mindenki a nagyszínpadról beszél, meg a nagyszínpad fellépőiről. 9 világsztár érkezik 7 nap alatt és ebből 2 olyan név van, ami folyamatosan forog. Az egyik nyilván Ed Sheeran neve, ott már teltház van, arra sajnos már nem lehet jegyet kapni, de az utolsó nap egymás után lép fel a Twenty One Pilots és a Foo Fighters, ami két, azt gondolom, hogy magában hihetetlen produkció lesz. A Foo Fighters-ről már tudjuk, hogy 2,5 órát fog játszani, úgyhogy aki arra a napra készül az mindenképp korán jöjjön, hiszen a Twenty One Pilots ennek megfelelően elég korán fog kezdeni. Azonban a Sziget nem csak a nagyszínpadról szól, van még több mint 600 program egy hét alatt, nem csak zenei programok, gyakorlatilag az összes művészeti ág képviselteti magát a képzőművészettől elkezdve a színházon, cirkuszon keresztül. Nagyon színes forgatag ez – mondta Kádár Tamás, a Sziget Fesztivál főszervezője.

A teljes beszélgetés IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.