Kassa a könyvünnep díszvendége

A 17. Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe (Budavári Könyvünnep), amelyet szeptember 6. és 8. között rendeznek meg, Márai Sándorra emlékezik.

2019. 08. 22. 14:12
null
A budavári rendezvényen Márai Sándorra emlékeznek Fotó: MTI/Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A 17. Magyar Nyelv és Könyv Ünnepe (Budavári Könyvünnep), amelyet szeptember 6. és 8. között rendeznek meg, Márai Sándorra emlékezik. A könyvünnepet tavaly szentelték először egy személy, Kányádi Sándor emlékének, ezúttal pedig a harminc éve elhunyt Márai Sándorra emlékezik a programsorozat – mondta Nagy Gábor Tamás, a fesztivált szervező Budavári Önkormányzat vezetője a tegnapi sajtótájékoztatón. Hozzátette: fontos, hogy a könyvünnepen minden évben bemutatkozhasson a Kárpát-medence valamelyik szeglete; ezúttal Kassa városa lesz a díszvendég, részben Máraihoz kapcsolódóan. Az Országos Széchényi Könyvtár kassai kamarakiállítással jelentkezik, de programokkal és kedvezményekkel készül a Budapesti Történeti Múzeum, a Petőfi Irodalmi Múzeum, a Hadtörténeti Intézet és Múzeum, a Magyar Nemzeti Levéltár, valamint az MTA Zenetudományi Intézete is.

A budavári rendezvényen Márai Sándorra emlékeznek
Fotó: MTI/Soós Lajos

– Fájó vesztesége az évnek a kerületben élt Tandori Dezső. A februárban elhunyt költőre kiállítással emlékezik az önkormányzat a Virág Benedek-házban – közölte a polgármester. A rendezvényen író-olvasó találkozók, dedikálások, könyvbemutatók, gyerekpavilon, bábszínház, ifjúsági helytörténeti séta és számos egyéb program várja az érdeklődőket. A fesztivál emellett gazdag zenei kínálattal készül. Idén egy pozsonyi költő, műfordító, Tóth László kapja a fesztivál Tóth Árpád-díját.

A rendezvénysorozat részletes programja a Könyvünnep.hu honlapon érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.