Lesz miből válogatnia a Petőfi irodalmi Ügynökségnek

A Prae Kiadó magas színvonalú krimik írására felhívó pályázatára több mint 200 mű érkezett.

Magyar Nemzet
2020. 05. 28. 17:59
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pál Dániel Levente, a Petőfi irodalmi Ügynökség (PIÜ) irodalmi exportért és importért felelős igazgatója a Magyar Nemzetnek korábban elmondta: szándékuk a skandináv krimihez hasonló magyar brand megteremtése. „Gondolkodunk ilyenekben: talán a kortárs prózairodalmunk magyar történelem iránti új érdeklődése lehet ez, talán a nagy lendülettel elindult, szociografikusan up-to-date magyar krimi” – nyilatkozta az igazgató, aki a kérdésre: létezik elegendő tehetséges krimi író, aki ráadásul az előbb felsoroltak szellemében alkot?, azt válaszolta: „Erős volt az indulás, Kondor Vilmos után, az elmúlt pár évben majd’ féltucatnyian írtak már kiemelkedő színvonalon krimiket. Ha bennük megmarad a lendület, vagy egyre több alkotót izgat ez a műfaji kirándulás, akkor erre tudunk marketinget vagy kommunikációt építeni.”

Nos, művekben nem lesz hiány. A Prae Kiadó március 6-án meghirdetett, magas színvonalú krimik (novellák és regények) írására felhívó pályázatára több mint 200 mű érkezett. A pályázók közt szép számmal vannak a honi irodalmi, művészeti szcéna ismert szerzői és természetesen pályájuk elején állók.

Mint a Prae honlapján olvasható: „a kiadó folytatja a 2017-ben megkezdett szisztematikus munkáját, melytől a kortárs magyar detektív- és bűnregény műfajának megújítását várja, és amellyel annak rétegzettebbé tételét tűzte ki célul. Az azóta eltelt időben négy regény látott napvilágot, Molnár T. Eszter Szabadesés, Mészöly Ágnes Rókabérc, haláltúra, Cserháti Éva A Sellő titka, valamint Pintér Tibor A harmónia tébolya című művei, és előkészületben van az eddig gyerekek számára író Kertész Erzsi könyve, mely idén ősszel jelenik meg.”

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.