Még tart a Kertész Imre Intézet Sziveri János emlékére meghirdetett zenei pályázata

A pályázat célja a fiatalon elhunyt költő műveinek, szellemi örökségének újragondolása és népszerűsítése.

Magyar Nemzet
2020. 12. 08. 8:08
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Sziveri János, a XX. század második felének egyik meghatározó alkotója 1954-ben született, és 1990-ben, mindössze 36 évesen hunyt el. A Vajdaságban, Muzslyán született költő, drámaíró, szerkesztő rövid élete során alkotásaival, egyéniségével tűnt ki, manapság pedig mint legendás jelenséget értelmezik újra. Sziveri János évtizedeken keresztül kallódó hagyatéka két éve került a Kertész Imre Intézethez. Nem tétlenkedtek, idén ősszel adták ki a délvidéki alkotó válogatott verseskötetét.

Korában már írtunk arról, hogy a 91. Ünnepi Könyvhét alkalmából a a Közép- és Kelet-európai Történelem és Társadalom Kutatásáért Közalapítvány gondozásában megjelent Sziveri János A szélherceg című válogatáskötetét bemutatták a Kertész Imre Intézet új székházában. Az irodalmi esten Szabó Tamás, a Kertész Imre Intézet programigazgatója bejelentette, hogy az intézet Sziveri János halálának harmincadik évfordulójára nyílt zenei pályázatot írt ki. A pályázat célja a fiatalon elhunyt Sziveri János költő műveinek, szellemi örökségének újragondolása és népszerűsítése.

A felhívás teljes szövege és a jelentkezés részletei elérhetők a Kertész Imre Intézet honlapján.

Jelentkezési határidő: 2020. december 15.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.