Megemlékeztek Terry Jonesról a Monty Python tagjai

Forrás: MTI2020. 01. 23. 20:03
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Más hírességek mellett a legendás Monty Python tagjai is megemlékeztek a kedden, 77 évesen elhunyt Terry Jonesról, a társulat egyik alapító tagjáról – számolt be róla a BBC.

A walesi komikus színész, forgatókönyvíró, rendező szerepek hosszú sorát játszotta a Monty Python Repülő Cirkusza című tévésorozatban, majd a csoport számos filmjét rendezte.

Jones kedden hunyt el a demencia egy ritka formájában, melyet négy évvel ezelőtt állapítottak meg nála.

A csoport egyik tagja, John Cleese a Twitteren azt írta, nagyon sokféle tehetség és végtelen lelkesedés jellemezte Jonest.

A szintén Monty Python-os Eric Idle arra emlékezett vissza, mennyit nevettek együtt.

„Halála elkeserítő azoknak, aki ismerték. Az viszont nem, azok mindig mosolyogni fognak azokon a csodálatosan humoros pillanatokon, amelyeket neki köszönhetünk” – írta.

Terry Gilliam, aki a legendás komikuscsoport 1976-os Gyalog galopp című filmjét rendezte, briliáns, állandóan kétkedő, tekintélyt nem tűrő, logikusan érvelő, de botrányosan vicces, nagylelkű és kedves embernek írta le Jonest.

„Senki se remélhet nála jobb barátot” – írta.

Michael Palin hozzátette: Terry volt az egyik legközelebbi, legértékesebb barátom. Kedves, nagylelkű, támogató, az életet szenvedélyesen élő ember volt. Sokkal több, mint generációja egyik legviccesebb szerző-előadója, igazi reneszánsz komédiás, író, rendező, történész, gyerekkönyvíró volt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.