Mit tud a trianoni menekültekről? Itt tesztelheti!

A Nemzeti Múzeum a Nemzeti összetartozás napja alkalmából egy helyre gyűjtötte kapcsolódó online tartalmait.

Magyar Nemzet
2020. 06. 02. 23:49
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Múzeum a nemzeti összetartozás napja alkalmából egy helyre gyűjtötte a trianoni témához kapcsolódó online tartalmait, köztük kvízeket és játékos feladatokat. A következő hivatkozásokon érheti el őket:

A párizsi békekonferenciák. Korosztály: felnőtt. 1919. január 18-án nyitotta meg Georges Clemenceau francia miniszterelnök Párizsban a békekonferenciát, amely szereplőinek túlnyomó többsége tisztában volt azzal, hogy új világrend alapjait rakja le, ezért elképzelésüket komolynak, tartósnak és hosszú távúnak szánták. De hogyan is zajlott pontosan? Milyen körülmények között mondta el Apponyi Albert gróf a beszédét? Milyen következményekkel járt a döntés az országra nézve? A feladatok megoldásával kiderül!

Trianon számokban. Korosztály: 5–12. évfolyam. A tankocka segítségével feleleveníthetik tudásukat a trianoni békeszerződés adataival kapcsolatban.

Trianoni menekültek. Korosztály: felső tagozat, középiskola, felnőttek. Ezen a trianoni menekültek sorsát lehet jobban megismerni.

A díszmagyar öltözet. Korosztály: 5–12. évfolyam, felnőttek. A feladatok segítenek megismerni a férfi és női díszmagyar ruha részeit, díszítéseit.

Hol születtek nagyjaink?. Korosztály: 5–12. évfolyam. Ezen megkereshetik azon híres nagyjaink születési helyét a térképen, akik a trianoni határon kívül születtek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.