Országszerte nyitnak a Kultik mozik

Nagyon hosszú, féléves kényszerű zárvatartás után csütörtökön országszerte újra kinyitják kapuikat a Kultik mozik. Jó hír, hogy rengeteg új vagy moziban be nem mutatott film érkezik hamarosan, és ha betartjuk a kormány által hozott szabályokat, akkor úgy mozizhatunk, mint a pandémiát megelőző időben.

MTI
Forrás: OTS2021. 05. 06. 12:08
null
Májustól 20-tól vetítik országszerte Gothár Péter Hét kis véletlen című új filmjét Fotó: Balogh Zoltán Forrás: MTI/Balogh Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint fél évig csak az üres nézőtérnek vetített filmeket a Kultik mozihálózat is, hiszen bár zárva kellett tartaniuk, ezeknek az érzékeny gépeknek szükségük van a folyamatos üzemidőre. Most viszont újra élettel telnek meg a mozik, hiszen május 6-án újra megnyitja kapuit a Kultik összes kőmozija. A jó hír az, hogy sok-sok filmmel készülnek nemcsak májusra, hanem a nyári időszakra is. A premierfilmek mellett pedig a már korábban bemutatott, a járvány alatt külföldön megjelent produkciók is terítékre kerülnek. Olyan filmek, mint a Godzilla vs. Kong, a Mortal Kombat, Tom és Jerry, de érkeznek az Oscar-díjas filmek is, mint a Lelki ismeretek, A nomádok földje és az Ígéretes fiatal nő is.

Fotó: Flickr

Mozizni, csakúgy mint minden hazai moziban, csak védettségi igazolvánnyal lehet a Kultik mozikban is, illetve a 18 éven aluliaknak csak személyazonosító okmánnyal és egy felnőtt védettségi igazolvánnyal rendelkező kísérővel lehetséges. Aminek viszont örülhetünk, hogy a vetítőteremben már minden olyan lesz, mint a pandémiát megelőző időkben. Nem lesz szükség sem maszkhasználatra, sem pedig az ülésrendben korlátozásra, de a Kultik fenntartja a lehetőséget minden nézőnek, hogy ha más helyen komfortosabbnak érzi magát, akkor másik helyet válasszon.

Szabó Krisztián, a Kultik mozihálózat vezetője elmondta, hogy a visszajelzések alapján úgy érzik, az embereknek nagyon hiányzott a mozi, és alig várják, hogy újra nagyvásznon nevezhessenek valódi mozis környezetben filmeket. Hogy hányan érkeznek majd az első hetekben, azt nem tudja megjósolni, de a Kultik mozikhoz és annak hangulatához a nézők kötődnek, így bízik benne, hogy most, amikor a moziknak szükségük van a támogatásra, sokan váltanak majd jegyet a vetítésekre.

Céginformáció:

A Kultik hazánk második legnagyobb, és az első száz százalékban magyar tulajdonú mozihálózata. A Kultik mozihálózat mára az ország legkülönböző pontjain biztosítja a minőségi mozis élményt látogatóinak. Hálózatuk a folyamatos növekedés mellett kiemelt figyelmet fordít a mozik teljes körű fejlesztésére is.

A Kultik mozihálózat jelenleg tizenegy premiermozit üzemeltet Magyarország különböző nagyvárosaiban, Budapesten, Pécsen, Sopronban, Kaposváron, Dunaújvárosban, Hódmezővásárhelyen stb. Hálózatukban a hagyományos filmszínházak mellett szerepet kapnak nyári, idény jellegű szabadtéri mozik is. Minden Kultik mozi a legmodernebb vetéstechnikát alkalmazva kiváló mozis körülmények között, jól felszerelt büfével nyújt igazi mozis élményt.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.