Saját halottjának tekinti Rajk Lászlót a Filmalap

Forrás: MTI2019. 09. 13. 18:43
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Magyar Nemzeti Filmalap saját halottjának tekinti a szerdán elhunyt Rajk László Kossuth-díjas építészt, díszlet- és látványtervezőt, a Magyar Televízió Közalapítvány kuratóriumának volt elnökségi tagját.

Rajk László életének 71. évében hunyt el, a Magyar Nemzeti Filmalap a temetésről a családdal egyeztetve később gondoskodik – olvasható az MTI-hez pénteken elküldött tájékoztatóban.

Mint írják, Rajk László filmes munkái között olyan világhírű magyar alkotások voltak, mint a Megáll az idő, a Miss Arizona, A londoni férfi, A torinói ló, a Saul fia, az 1945 és a Napszállta. Egyik utolsó munkájaként Tóth Barnabás idén bemutatott Akik maradtak című mozijának díszlettervezője volt. Az idén Magyarország ezzel a filmmel nevezett a nemzetközi filmek mezőnyében az Oscar-díjra.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.