Sikerrel zárult a Virtuózok első nemzetközi évada

Péntek este a szuperdöntővel véget ért a nemzetközivé bővült Virtuózok klasszikus zenei tévés tehetségkutató műsorsorozat hatodik évada. Az idei műsorfolyam a Visegrádi Négyek és Szerbia tehetségeit mutatta be, mind az öt ország televízióin sikerrel futott a Virtuózok V4+. A világon első és egyedülálló, nemzetközi komolyzenei televíziós show tegnapi fináléján országonként egy-egy fődíjast hirdettek, a versenyzők díjai és különdíjai elérték a bruttó százezer eurót, melyet a Magyar Nemzeti Bank ajánlott fel.

Magyar Nemzet
2020. 12. 19. 10:21
null
Rozsonits Ildikó, a magyar győztes Fotó: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Hetekig tartó nagyszabású műsorfolyam után véget ért a Virtuózok V4+ – Közös nyelven zenélünk komolyzenei tehetségkutató. A hatodik évad most először nemcsak a magyar tehetségeket kereste, hanem a visegrádi négyek többi országából (Lengyelország, Szlovákia, Csehország) és a vendégként meghívott Szerbiából is várta a résztvevőket. A részt vevő országokban a helyi válogatókból kerültek ki azok a 6–19 év közötti tehetségek, akik bekerültek a nemzetközi műsorba. A elődöntők során a nemzetközi zsűri országonként két-két versenyzőt juttatott be a december 18-i fináléba, ahol országonként egy győztest hirdettek.

A szuperdöntő zsűrije
Fotó: Virtuózok

A műsor utolsó adása után Peller Mariann producer úgy nyilatkozott, hogy a sikeres és példátlan nemzetközi összefogás azt bizonyítja, van igény a nemzeteket összekötő kultúrára, és szeretné folytatni a műsorsorozatot, más országok bevonásával is. A Virtuózok iránt több ország tévétársasága is aktívan érdeklődik, Dél-Amerikától Ázsiáig.

A Virtuózok első nemzetközi évadának győztesei: Rozsonits Ildikó (14, zongora) Dawid Siwiecki (14, harmonika), Ajna Marosz (13, furulya), Vuk Vukaljovic (15, gitár) és Martin Sulc (18, harmonika).

Rozsonits Ildikó, a magyar győztes
Fotó: Facebook

A műsor házigazdái a legendás német showman, Thomas Gottschalk és Ida Nowakowska lengyel műsorvezető voltak. A zsűribe minden részt vevő ország egy-egy, elismert szakmai tudású tagot delegált. Ezen felül világsztárok szerepeltek zsűritagként vagy vendégfellépőként. Így került be egy-egy epizódba Gabriel Prokofiev zeneszerző, Maxim Vengerov hegedűművész, Coco König színésznő, Maestro Plácido Domingo operaénekes és Lang Lang, világhírű kínai zongoraművész. A műsorsorozat zenéjét Ifjabb Plácido Domingo szerezte, melyet a Budafoki Dohnányi Zenekar adott elő, Maestro Domingo vezényletével.

Teo Gertler különdíjat vehetett át Maestro Pácido Domingótól
Fotó: Virtuózok

A nemzetközi összefogásban megvalósult műsort a magyar kormány és az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatta.

Minden eddigi adás visszanézhető több nyelven, a Virtuózok YouTube-csatornáján.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.