Szabó István nem veszi át a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját

Az egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat.

Forrás: MTI2020. 02. 26. 14:07
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem veszi át Szabó István, a nemzet művésze a Magyar Filmakadémia Egyesület életműdíját – derül ki az egyesület elnökségének szerdai közleményéből.

A Magyar Filmakadémia Egyesület tiszteletben tartja és tudomásul veszi Szabó István filmrendező döntését, hogy nem veszi át az életműdíjat – olvasható a közleményben.

Döntéséről Szabó István szóban tájékoztatta a Magyar Filmakadémia Egyesületet – közölték.

Szabó István kitüntetését a közelmúltban többen kritizálták az Oscar- és Kossuth-díjas rendező ügynökmúltja miatt.

A Magyar Filmakadémia január végén hozta nyilvánosságra, hogy Béres Ilona, Cserhalmi György, Eperjes Károly, Pécsi Ildikó színészek és Szabó István rendező pályáját életműdíjjal jutalmazza; az ünnepélyes díjátadó a Magyar Filmdíj 2020 – Magyar Mozgókép Szemlén pénteken lesz a Pesti Vigadóban.

Nem lehet és nem szabad Szabó Istvánt életműdíjjal kitüntetni!

Nem tehetjük meg a mai fiatal nemzedékekkel, hogy 2020-ban összeegyeztethetőnek tartsunk egy életműdíjat a kommunista besúgói, ügynöki tevékenységgel – írta blogbejegyzésében Fricz Tamás.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.