Tizenegy Oscar-nevezett a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm fesztivál műsorán

Forrás: MTI2019. 12. 13. 20:21
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tizenegy Oscar-díjra nevezett, valamint Sundance-, Európa-, IDFA-díjas és egyéb nagy hírű fesztiválok díjaira jelölt alkotások is láthatók lesznek 2020. január 27. és február 2. között a Budapest Nemzetközi Dokumentumfilm Fesztivál (BIDF) programjában.

A világ legfrissebb, nemzetközi sikereket elért, egészestés, kreatív dokumentumfilmjeinek magyarországi versenyét immár hatodik alkalommal rendezik meg, a budapesti Cinema City Aréna moziban – emlékeztetnek a szervezők az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményükben.

Mint közölték, a filmes seregszemle díjairól rangos szakembereket felvonultató magyar és nemzetközi zsűri, valamint diák- és nyugdíjas zsűri dönt.

A BIDF programja a Honeyland (Mézkirálynő) című Sundance-nagydíjas, Oscar-díjra nevezett, észak-macedón környezetvédő filmmel indul el 2020. január 27-én. Ljubomir Sztefanov filmje egy egyszerű asszonyról szól, akit alázatos tisztaságáért és elhivatottságáért a természet királynővé koronáz – áll a film ajánlójában.

Mint a szervezők hangsúlyozták, a közönség számos vetítés után találkozhat az alkotókkal is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.