Törőcsik Mari-emlékműsorral készül a Nemzeti Színház

Pénteken 21 óráig van lehetőség Törőcsik Mari tisztelőinek elhelyezniük az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál.

Magyar Nemzet
2021. 04. 19. 17:00
null
A művésznő kedvenc virága a sárga rózsa volt Fotó: Csejk Miklós
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Pénteken 21 óráig van lehetőség Törőcsik Mari tisztelőinek elhelyezniük az emlékezés virágait a Nemzeti Színház főbejáratánál – tájékoztatta lapunkat az intézmény.

Mint írják, a Nemzeti Színház emlékműsorral kíván a művésznő nagysága előtt tisztelegni, amint ezt a járványhelyzet lehetővé teszi. Az estet Bérczes László rendezi. A Jászai Mari-díjas alkotó szoros kapcsolatban állt Törőcsik Marival, 2016-ban könyv is született beszélgetéseikből.

A művésznő kedvenc virága a sárga rózsa volt
Fotó: Csejk Miklós

„Azzal a naiv bizonyossággal és megingathatatlan hittel vállalom ezt a megtisztelő felkérést, hogy ez az esemény minden magyar színházszerető ember közös gyásza. Mindannyiunk számára Mari a példa: embersége, nagyvonalúsága és a hétköznapokon felülemelkedő egyszerűsége és méltósága, azt remélem, megemel bennünket is, hogy erre az estére béke költözzön a szívünkbe. Mindent megteszek azért, hogy Törőcsik Marihoz méltó legyen ez a fájdalmas, ünnepi búcsúzás” – fogalmazott Bérczes László rendező.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.