Új jelkép született a trianoni békediktátum ellen

Közös jel felmutatására buzdít Gaudi-Nagy Tamás nemzeti jogvédő, aki a trianoni békediktátum 100. évfordulóján az összekulcsolt kézfejeket az igazságtalanság egyezményes jeleként hozná a köztudatba, a jelet Kovács Zoltán Lázár ötletelte ki.

Szilléry Éva
2020. 06. 04. 16:23
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Új jelképet talált ki Kovács Zoltán Lázár a trianoni békediktátum igazságtalansága ellen: a szorosan összekulcsolt kézfejek egyben az összetartozást és a nemzetet ért veszteséget szemléltetik.

Gaudi-Nagy Tamás az ötletgazda kezdeményezésére, neves hazai zenészekkel és hírességekkel klipet és riportokat készíttetett a Nemzeti Filmkészítők Egyesületének tagjai segítségével. A filmben ismert emberek felmutatják az összekulcsolt kezüket, ezzel fejezve ki a diktátum igazságtalansága miatti hitvallásukat és az összetartásukat. A zenészek és tudósok között Szikora Róbert, Csókay András, Varga Miklós, Wittner Mária, Nagy Feró és Pitti Katalin beszélnek az elcsatolt területekhez való kötődésükről. A fim készítői azt tervezik, hogy sorozatszerűen folytatják a filmet, amelyben a tudományos és közélet szereplői beszélnek majd Trianonról.

Az ötletgazdák közleményükben azt kérik, hogy demonstrációkon, felvonulásokon, megemlékezéseken, egyénileg és közösen mutassák fel az igazságtalanság összekulcsolt kézfejét, jelezvén a közösség tiltakozását a Trianon tragédiájára.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.