Újévi Haydn-hangverseny Fischer Ádámmal

A Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus előadásában hallható újév napján két alkalommal Joseph Haydn A teremtés című alkotása.

Forrás: MTI2019. 12. 26. 11:44
null
Budapest, 2018. július 4. A Mûvészetek Palotája (MÛPA) elõtere és bejárata. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemû – különösen szerzõi jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítõje közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelõssége e körben kizárt. Fotó: Róka László
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Concentus Musicus Wien és a Purcell Kórus előadásában hallható újév napján két alkalommal Joseph Haydn A teremtés című alkotása Fischer Ádám vezényletével a budapesti Müpában.

A rendkívül széles repertoárral rendelkező német bariton, Thomas E. Bauer társaságában este Baráth Emőke és Szigetvári Dávid lép pódiumra. A matinékoncerten Bakonyi Marcell, Megyesi Zoltán és Rácz Rita tolmácsolják a mű legérdekesebb részleteit az ifjú közönségnek és Fischer Ádám tart interaktív ismertetőt – közölte az intézmény az MTI-vel.

A sorozatban a karmester, Fischer Ádám személye állandó, a koncertlátogatók ezért évről évre a mű más-más vonásait fedezhetik fel. A mostani alkalom különlegesnek ígérkezik: az énekkar az 1990-ben alapított Purcell Kórus, a zenekar pedig a hajdan Nikolaus Harnoncourt karmester által vezetett Concentus Musicus Wien lesz, amely a historikus zene 20. századi újrafelfedezésekor vállalt úttörő szerepével zenetörténetet írt.

Nemcsak a magyar és a külföldi régizenei műhely találkozása hangzik érdekesnek, hanem az is, hogy Fischer Ádámnak ily módon lehetősége lesz egy tőről metszett historikus Teremtést vezényelni, s ez egyben a zenekarral történő első együttműködése is lesz.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.