A következő pofonegyszerű trükkökkel kalóriaszegényebbé teheti a kedvenc süteményeit. Márpedig mint mindannyian tudjuk: sok kicsi sokra megy – írja a Mindmegette.hu.
Túróval is finom
Az omlós tésztába a zsiradék egyharmada helyett dolgozzon zsírszegény túrót! A kapcsos tortaformához való tésztamennyiség esetében ez kb. 6 grammal kevesebb zsír felhasználását jelenti. Persze, számítson rá, hogy a sütemény állaga egy picit megváltozik: nem lesz annyira porhanyós.
Mindannyian tudjuk: sok kicsi sokra megy
Fotó: Pixabay
Csoki helyett lekvár
Zsiradék nélkül is fényes és finom lehet a desszert tetején a máz. Melegítsen fel pl. sárgabaracklekvárt, majd passzírozza át, és ecsettel kenje vékonyan a sütemény tetejére. A csokoládémázhoz képest ezzel a módszerrel 10 dekánként kb. 46 g zsírt takaríthat meg.
A fele is elég
Kevert tészta készítésekor a margarin vagy a vaj felét helyettesítse almapéppel! Ezzel a pofonegyszerű módszerrel darabonként kb. 100 kalóriával kevesebbet fog tartalmazni a sütemény. A tojások fele helyett is alkalmazhatja ezt a csodaszert: 1 db tojást kiválthatsz kb. 2 ek péppel, ily módon 7-8 g zsírt is megspórolhatsz.
A teljes cikket IDE kattintva olvashatják!
Light, kalóriamentes, csökkentett kalóriatartalmú – Mi a különbség?
Ma már számtalan light, alacsony- vagy csökkentett energiatartalmú, cukor- és kalóriamentes élelmiszerrel, itallal találkozhatunk a boltok polcain. De vajon mit jelentenek pontosan ezek a fogalmak?
Egyre több fogyasztó szeretne tisztában lenni a termékek összetevőivel és kalóriatartalmával, hogy a legmegfelelőbbet tudja választani magának. Az élelmiszergyártó cégek minden információt igyekeznek megadni a termékeik címkéjén, hogy könnyebben lehessen tudatosan dönteni. Sokszor azonban nehezen értelmezzük, mit is jelent pontosan egy-egy adat, ehhez nyújt segítséget rövid összefoglalónk.
Energia vagy kalória
A két fogalom tulajdonképpen ugyanazt jelenti, az energiának a kalória (kilokalória) a mértékegysége. Azt mutatja meg, hogy a termék elfogyasztásával mennyi energiához jut a szervezet, azaz mennyi kalóriát eszünk vagy iszunk meg. A köznyelvben inkább az utóbbit használjuk, és bevitt kalóriáról, elégetett kalóriáról beszélünk.