A csokis töltelék új színt hozhat a rétesek világába.
Kapu Tibor látványos élő videóban üzent a magyaroknak + videó

A csokis töltelék új színt hozhat a rétesek világába.
Az eredeti cikket IDE KATTINTVA olvashatja.
Meglepő, mióta készítenek rétest a Kárpát-medencében
A rétes elkészítése egykor a háziasszonyok fontos feladata volt, és a legkisebbek is szerepet kaptak a nyújtásban, tekerésben, töltésben. Egészen a 16. századig kell visszamennünk, hogy megismerjük ezt a kedvelt desszertet.
A rétes neve a réteges szóból ered, és már a 16. század óta készítik a Kárpát-medencében és környékén. Az alapanyagként szolgáló hajszálvékony tészta közeli rokona a görögök és törökök által is kedvelt ún. fillo tésztának, amelyet például a baklavához használnak. Kezdetben úgy készült a sütemény, hogy sok réteget egymásra halmozva kemencében megsütötték, majd porcukorral megszórva tálalták.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.