A világ legerősebb egérmérgét vetnék be a rágcsálók inváziója ellen

A tavalyi bőséges esőzések után Ausztrália több államát mintegy négy évtizede nem látott egérinvázió sújtja.

Forrás: MTI2021. 05. 13. 14:58
null
Döbbenetes károkat és gondokat okoznak Ausztráliában az elszaporodott egerek Forrás: Youtube (képernyőfotó)
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A világ legerősebb egérmérgét vetné be a rágcsálók megállíthatatlannak tűnő inváziója ellen Új-Dél-Wales ausztrál állam, amelynek kormány 50 millió ausztrál dolláros (11,4 milliárd forint) segélycsomagot jelentett be az egérinvázió sújtotta agrárszektornak.

Döbbenetes károkat és gondokat okoznak Ausztráliában az elszaporodott egerek
Fotó: Youtube (képernyőfotó)

A tavalyi bőséges esőzések után Ausztrália több államát mintegy négy évtizede nem látott egérinvázió sújtja, amelyet az egyre hidegebb téli idő sem képes megállítani.

Az irdatlan számban elszaporodott rágcsálók felzabálják a terményt, az egerek sok bosszúságot okoznak a lakosságnak is, sőt behatolnak a kórházakba is, ahol összeharapdálják a betegeket.

Az egerek elszaporodásával hozzák összefüggésbe, hogy a tavaly egész évben észlelt 11 leptoszpirózisos esettel szemben idén már áprilisig 23-an kapták el a ritka, gyakran az egerek által terjesztett fertőző betegséget, amely veseelégtelenséget és agyhártyagyulladást okozhat.

Az állami segélycsomagból egyebek közt egércsapdát és egérmérget vásárolhatnának a farmerek és a háztartások.

Új-Dél-Wales állam szeretne engedélyt kapni a földkerekség legerősebb egérmérgének, a betiltott bromadialonnak a használatára.

Az egérvész sújtja Queensland, Victoria és Dél-Ausztrália államokat is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.