Fél évszázadot élhetett Paula, a világ legidősebb lajhárja

Az állat hosszabb ideje gyengélkedett, étvágytalanság és hasmenés gyötörte. Múlt szerdán végleg abbahagyta az evést.

Forrás: MTI2020. 08. 10. 18:13
A three-toed sloth named Coquito is seen crawling during his rehabilitation at the Panamerican Conservation Association on the outskirts of Panama City
A kép illusztráció Fotó: REUTERS Forrás: Reuters
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Elpusztult a világ hivatalosan legidősebb lajhárja, a Paula nevű 50 vagy 51 éves nőstény – jelentette be a németországi Halle állatkertje.

„Paula megszabadult a szenvedéstől” – közölte Karoline Albig, a Bergzoo szóvivője hétfőn.

A kétujjú lajhár hosszabb ideje gyengélkedett, étvágytalanság és hasmenés gyötörte. Múlt szerdán végleg abbahagyta az evést.

„Már a nyalánkságokért sem jött oda hozzánk” – magyarázta Algib.

Csütörtökön döntöttek úgy, hogy Paulát megszabadítják a korral járó szenvedésektől. Éveinek pontos számát azért nem ismerik, mert 1971-ben már felnőttként, nagyjából kétévesen került a szász-anhalti város állatkertjébe.

Paula ismertsége egyre nőtt az elmúlt években, tavaly életkora miatt a Guinness-rekordok könyvébe is bekerült. A felvételt a Bergzoo kérte, mely a lajhárok európai tenyészkönyvét is vezeti. Nem tudnak fajának nála idősebb egyedéről a világon.

A kép illusztráció
Fotó: Reuters

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.