Grafológia és párkapcsolat – miről árulkodik a kézírás?

Arra a kérdésre, hogy „Ki az igazi párom?” a grafológia nem ad választ. Azt viszont megmutatja, hogy min kell változtatnia ahhoz, hogy sikeres legyen a párkeresés – olvasható az Astronet.hu oldalon megjelent cikkben.

Forrás: astronet.hu - mediaworks2020. 11. 10. 11:49
null
A kép illusztráció
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Összeillünk a párommal? Miért nem találom meg az igazit? Hűséges hozzám a párom? De feltettük-e már valaha magunknak a kérdést: milyen vagyok én valójában? Kinek vagyok én az Igazi? Az Astronet.hu Varju Beáta grafológus szakértővel beszélgetett a párkapcsolati elemzésről.

– Valóban, manapság a párkeresés sokak számára kérdések, bizonytalanság, türelmetlen várakozás, elvárások és csalódások sorozata… De nem kell, hogy így legyen – megpróbálhatjuk a tudatosabb verziót is, ha adunk magunknak némi időt, és bizalmat szavazunk az önismeret elmélyítését célzó grafológiai elemzésnek – mondja a szakértő.

– Mert bizony, magunkban kell kezdenünk a keresést! Fel kell tennünk magunknak a kérdéseket: nyitott vagyok-e egy intim kapcsolatra? Mit tudok én nyújtani a leendő páromnak?

– A párkapcsolati íráselemzés első lépése tehát a megfelelő önismeret, és önmagunk elfogadása – magyarázza Varju Beáta.

– A stabil öntudat feltétlenül szükséges ahhoz, hogy reálisan tudjuk kiépíteni az elvárásaink rendszerét.

– Lehetőségeinket kibontakozhatjuk a grafo- és a rajzterápia segítségével, amely során például egy korábbi érzelmi sérülés által okozott lelki seb is begyógyulhat.

Kérdések és válaszok

– A kézírás elemzése során mindig a „nagyból” haladunk a „kicsi” felé, tehát először az íráskép összhatását figyeljük meg – folytatja a szakértő.

A kép illusztráció

– A teljes írólapot kitöltő, sűrűn teleíró, keskeny margójú írás tulajdonosa extrovertált személyiség, aki igyekszik jól kihasználni a lehetőségeket, aktívan elébe megy a dolgoknak, történéseknek. Amennyiben ehhez még a sorok közötti kicsi távolság is társul, akkor, a nemtől függetlenül, férfiasan dinamikus egyénnel van dolgunk. A szavak közötti távolság azt mutatja meg, hogy ő maga mennyire engedi közel magához az embereket.

 

A látszat néha csal…

– A jól észrevehető dolgok mögött azonban még sokféle jellemző húzódhat meg. Előfordulhat, hogy ugyanez az ember apró, szűk betűket ír – vagy éppen túl nagyokat -, sorai és betűi dülöngélnek, aláírása nehezen olvasható, esetleg áthúzott. Ezek a jelek már azt mutatják, hogy a megnyerő modor mögött belső bizonytalanságok, önértékelési problémák húzódnak meg.

A legfontosabb szempontok

A párkapcsolatok elemzése során kiemelt hangsúlyt kapnak az alábbi jellemzők:– a személyiség érettsége; intelligenciája; férfiasság (dominancia, aktivitás, függetlenség, racionalitás, extrovertáltság); nőiesség (elfogadás, támaszigény, empátia, érzelmek, introvertáltság); énkép/partnerkép; a szexuális késztetés/igény; megbízhatóság, kommunikáció, konfliktuskezelés és az energia szintje.

Az eredeti cikk IDE kattintva érhető el.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.