Hazahozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről

2023-ban összesen tizenhét hegymászó halt meg az Everesten

Forrás: Origo, Life2024. 04. 25. 16:20
Suhajda Szilárd
Békéscsaba, 2023. május 28. Mécsest gyújt egy emlékezõ Suhajda Szilárd egykori iskolájában, a Békéscsabai Belvárosi Általános Iskola és Gimnázium aulájában 2023. május 28-án. A magyar hegymászót nem találta meg a Mount Everesten a keresésére május 26-án reggel indult mentõcsapat, ezért befejezték a keresést. MTI/Lehoczky Péter Fotó: Lehoczky Péter
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Majdnem egy éve, hogy Suhajda Szilárd eltűnt a Mount Everesten, amikor oxigénpalack nélkül akarta megmászni a világ legmagasabb hegyét. Miután elindult a hegycsúcs felé, nem érkezett róla életjel, ezért a magyar hegymászót három napig keresték, aztán szertefoszlott a remény, hogy élve találnak rá.

Most azonban fordult a kocka, mégis lehozhatják Suhajda Szilárd holttestét a Mount Everestről – írja az Origó a Life cikke alapján, amely arról ad hírt, hogy a nepáli hadsereg idén tíz tonna szemetet és öt holttestet hozna le a hegyről a Mountain Cleaning Campaign 2024 keretében. Az expedíciót április 14-én kezdték meg.

Köztük lehet Suhajda Szilárd holtteste is.

2023-ban tizenhét hegymászó halt meg az Everesten, összesen 332-an hagyták ott a fogukat. Nagy változás azonban, hogy a 2024-es szezontól minden hegymászó nyomkövető csipet kap.


 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.