Nagyon súlyos sérüléseket szenvedtek a London közepén tomboló véráztatta lovak

Kettőt meg is kellett műteni.

Forrás: DailyMail2024. 04. 25. 15:16
London, 2024. április 25.
Katonalovak vágtatnak egy belvárosi utcán London Aldwich nevû negyedénél 2024. április 24-én, miután a brit udvari lovasság, a Household Cavalry elitalakulat öt lova építkezés zajától megvadulva levetette lovasát, és elszabadult a Buckingham-palotánál tartott gyakorlatozásról. Az incidensben három katona és egy kerékpáros civil megsebesült, a rémült állatok több jármûben kárt okoztak, mielõtt sikerült befogni õket.
Katonalovak vágtatnak egy belvárosi utcán London Aldwich nevű negyedénél 2024. április 24-én, miután a brit udvari lovasság, a Household Cavalry elitalakulat öt lova építkezés zajától megvadulva levetette lovasát, és elszabadult a Buckingham-palotánál tartott gyakorlatozásról. Fotó: MTI/AP/PA/Jordan Pettitt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Legkevesebb öten megsérültek szerdán Londonban, miután a brit katonaság több lova elszabadult – számolt be korábban az esetről a Magyar Nemzet. 

Az állatok járművekkel is ütköztek: egy taxi ablakait betörték, továbbá egy busznak, valamint egy másik személyszállító autónak is nekirohantak. A Daily Mail most arról ír, hogy két ló, Vida és Quaker olyan súlyos állapotban van, hogy meg kellett őket műteni.

Vida, a véráztatta szürke ló korábban egyszer állítólag annyira megijedt, hogy a király megkoronázásakor fejbe rúgott egy katonát.  Miután a ló ütközött egy parkoló kisbusszal a The Clermont Hotel előtt, meg kellett műteni, jelenleg a Hyde Park laktanyában lábadozik. Quaker sérülése valamivel súlyosabb, őt csütörtök reggel átszállították egy lovaskórházba, miután tegnap este őt is megműtötték.

Állítólag egyikük sem szenvedett csonttörést, mindkettejüket súlyos vágások és vérveszteség miatt kezelték. A hadsereg szóvivője azt mondta a portálnak, reméli, hogy mindkét ló meggyógyul, azonban arról még túl korai lenne nyilatkozni, hogy visszatérhetnek-e a szolgálathoz. 

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.