Megtoldott karimájú kalapokkal tartatják be a távolságot

A párizsi galériában így biztosítják a korlátozások által meghatározott egy méteres távolságot.

Forrás: MTI2020. 06. 04. 21:40
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Megtoldott karimájú kalapokkal tartja távol egymástól látogatóit egy párizsi művészeti galéria.

A színes papírmasé kalapokat a kínai Szung-dinasztia fejfedői ihlették. A 960 és 1279 között uralkodó dinasztia idejében hordott különös fejfedők viselését az első Szung uralkodó azért rendelte el tisztviselői számára, mert a kétoldalt kinyúló szárnyak lehetetlenné tették számukra, hogy pletykáljanak egymás közt anélkül, hogy azt mások is meghallják – mondta el Dominique Pouzol, aki a különleges kalapokat az 59 Rivoli galéria számára tervezte.

A kalapok így arra is alkalmasak, hogy biztosítsák a galéria látogatói számára a koronavírus-járvány ellen hozott franciaországi korlátozások által meghatározott egy méteres távolságot.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.