Michael Jordan milliókat zsákolt be szerződésének másolatával

Ugyanezen az aukción valaki 379 757 dollárért szerezte meg a hatszoros NBA-bajnok Jordan aláírt cipőjét.

Forrás: MTI2020. 08. 12. 22:20
Former basketball great Michael Jordan delivers a speech as he attends a party celebrating the 30th anniversary of the Air Jordan shoe line in Paris
Former basketball great Michael Jordan delivers a speech as he attends a party celebrating the 30th anniversary of the Air Jordan shoe line in Paris, France June 12, 2015. REUTERS/Gonzalo Fuentes - PM1EB6C1FD901 Fotó: Gonzalo Fuentes

Ugyanezen az aukción valaki 379 757 dollárért szerezte meg a hatszoros NBA-bajnok Jordan aláírt cipőjét.

Egy gyűjtő 57 068 dollárt (16,8 millió forint) fizetett az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) szupersztárja, Michael Jordan első szerződésének fénymásolatáért. Az insidethegames.biz portál híradása szerint az árverésen értékesített relikvia különlegességét az adja, hogy nem eredeti dokumentumról van szó, ugyanakkor eddig még nem volt hozzáférhető a nyilvánosság számára.

A legendás játékos 1984. szeptember 14-én írta alá első megállapodását a Chicago Bullsszal, a 24 pontos kontraktusban szerepel, hogy legalább hét évig erősíti a csapatot, a fizetését ugyanakkor nem említi, az egy külön dokumentumba került.

Ugyanezen az aukción valaki 379 757 dollárért (112 millió forint) szerezte meg a hatszoros NBA-bajnok Jordan aláírt Nike cipőjét, amelyet az 1985/1986-os szezonban viselt.

Az elképesztő összegek hátterében az áll, hogy a tavasszal a Netflix csatornán sugárzott The Last Dance (Az utolsó tánc) című Jordan-dokumentumsorozat óta még keresettebbek minden idők egyik legjobb kosarasának a relikviái.

Michael Jackson fehér flitteres kesztyűje 33 millióért kelt el

A fehér flitteres kesztyűt a Victory című 1984-es turnéja alatt viselte a popsztár.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.