Színtévesztők tettek panaszt az angol rangadó miatt

Zavaró volt számukra, hogy a hazaiak piros, míg a vendégek mélyzöld felszerelésben léptek pályára.

Forrás: MW - baon.hu.2021. 01. 19. 13:49
Mane, Sadio;
A Liverpool játékosai Fotó: Clive Brunskill Forrás: MTI/Getty pool/EPA/Clive Brunskill
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több száz panasz érkezett, hogy a csapatok felszerelése miatt a színtévesztők számára élvezhetetlen volt a Liverpool és a Manchester United vasárnapi rangadója az angol labdarúgó-bajnokságban – írja a Bács-Kiskun megyei hírportál, a baon.hu.

Kathryn Albany-Ward, a színtévesztőket képviselő szervezet ügyvezető igazgatója kedden azt mondta: a betegséggel küzdők számára zavaró volt, hogy a hazaiak piros, míg a vendégek mélyzöld felszerelésben léptek pályára.

A Liverpool játékosai
Fotó: MTI/Getty pool/EPA/Clive Brunskill

„Ez elég gyakran megtörténik, de most kaptuk messze a legtöbb, több száz bejelentést. Ez súlyos probléma, a betegség minden tizenkettedik embert érint” – jelentette ki Albany-Ward, hozzátéve, hogy például az Egyesült Államokban a korábbi rengeteg panasz miatt különös figyelmet fordítanak az eltérő színű mezekre.

„A Premier League is cselekszik az ügyben, figyelmezteti a klubokat, tudom, mert kapcsolatban voltam velük. A United figyelmét is felhívták erre, a manchesteriek mezválasztása ennek ellenére sem volt megfelelő” – mondta az ügyvezető igazgató.

A Manchester United játékosai
Fotó: MTI/EPA/AFP/Ina Fassbender

A címvédő Liverpool és a listavezető manchesteriek találkozója 0-0-s döntetlennel zárult.

Az eredeti cikket IDE kattintva olvashatják!

Több mint egy évvel csökkent az USA-ban a várható élettartam

A koronavírus-járvány okozta halálok miatt 1,13 évvel csökkent az amerikaiak születéskor várható élettartama, az elmúlt 40 évben ez a legnagyobb éves visszaesés a várható élettartamban – közölték a Princeton és a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatói.

A koronavírus-járvány több mint 336 ezer ember életét követelte 2020-ban az Egyesült Államokban.

Az amerikai tudományos akadémia folyóiratában (PNAS) közzétett tanulmány előrejelzése szerint a születéskor várható élettartam 77,48 év lesz, ami a legalacsonyabb 2003 óta.

A csökkenés még jelentősebb a kisebbségek körében: a feketék esetében 2,1 évvel 72,78 évre, a spanyol ajkúaknál 3,05 évvel 78,77 évre esik vissza. A fehérek körében jóval kisebb – 0,68 év – lesz a csökkenés, esetükben a várható élettartam 77,84 év lesz.

A feketék és spanyolajkú amerikaiak körében aránytalanul magas a koronavírus-fertőzöttek és a Covid-19 miatt elhunytak száma. Ez valószínűleg annak tudható be, hogy munkahelyeik, kiterjedt családi kapcsolataik által jobban ki voltak téve a megfertőződés veszélyének, ráadásul rosszabb egészségügyi ellátásban részesülnek – magyarázta Theresa Andrasfay, a Dél-Kaliforniai Egyetem kutatója.

Tovább...

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.