idezojelek

Kálmán Olga újabb baloldali toposzt zúzott porrá

Mit szól ehhez Farkasházy és a Bödőcs?

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

Kálmán Olga, a Gyurcsány-párt üdvöskéje rácáfolt egy híres baloldali toposzra. Méghozzá arra, hogy a humor baloldali műfaj. Mint azt a baloldali-liberális megmondóemberektől tudjuk, a zene, a színészet, a képzőművészet és természetesen a hiteles újságírás mellett a humor is a baloldal sajátja. Mi itt, a jobboldalon csak begyepesedett agyú, sötétben tartott, trágyával etetett gombák vagyunk, még egy keresztrejtvényt sem tudunk megfejteni, nem hogy humoros dolgokat mondani. Nos, ennek ellenére Tarlós István egyik nyilatkozata amellett, hogy epésre sikeredett, bizony humoros is volt. Ez verte ki a biztosítékot Kálmán Olgánál, aki az alábbi posztban reagált a volt főpolgármester zseniális megjegyzésére:

„Tarlós: »Csecsemőként felsírtam volna, ha Márki-Zayról álmodom.« Akkor nem tetszett felsírni, amikor elüldözték Budapestről a CEU-t? Vagy amikor ócska orosz metró helyett ócska orosz metrót kellett rendelni? Esetleg akkor, amikor a fideszes barátai gyűlöletre tanították, szétlopták ezt az országot? Akkor sem riadt fel, amikor megaláztak rokkantnyugdíjast, rendvédelmi-, egészségügyi dolgozót, filozófust, tudóst, pedagógust? Mindeközben jól aludt?”

Bizony Kálmán Olga ezzel a bejegyzésével porrá zúzta a humort remekül és kizárólagosan értő, jópofa baloldali figuráját. Hiszen valóban mosolyra késztető volt az egykori főpolgármester mondata és ezt nem értékelte Olga. Sőt kibukott miatta. Ezek szerint mégsem olyan jó humorúak a baloldali politikusok? Mit fog ehhez szólni Farkasházy Tivadar és a Bödőcs? Vagy az egykori SZDSZ nagy mókamestere, Kuncze Gábor? 

De azért Kálmán Olga valamiben bizonyított. Remekül sikerült neki félremagyarázni Tarlós mondatát, felhasználva a szokásos, baloldal által rendszeresen, mantraként ismételgetett, hazug gondolatokat. 

Hiszen elég, ha csak arra a mondatára utalunk, hogy elüldözték Budapestről a CEU-t. Ahogy azt a Tűzfalcsoport megírta, a Soros-egyetem honlapján bárki megnézheti, milyen Magyarországon akkreditált képzésekre jelentkezhetnek a hallgatók a Nádor utcai campusra. Michael Ignatieff rektort nemrég váltotta az amerikai-indiai Shalini Randeria, aki októberben Budapestre is ellátogatott, méghozzá a Soros-egyetem volt hallgatóival találkozott az egyetem épületében. Szóval ennyit a CEU-ról.

De az valóban igaz, hogy a torzítás és tényferdítés már vitathatatlanul jobban ment Gyurcsány egykori házi műsorvezetőjének, mint a humor értékelése.

Könnyen lehet azonban, hogy jó ballib szokás szerint a humor is csak akkor lehet értékes, ha ők mondanak valami vicceset?

Mindenesetre mi nagyon jót kacagtunk Tarlós István mondatain. Az immár rendszeressé vált baloldali hazudozást pedig majd értékelik a választók április 3-án.

Borítókép: Kálmán Olga, a Demokratikus Koalíció elnökségi tagja (Fotó: Kurucz Árpád)

...

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Borbély Zsolt Attila avatarja
Borbély Zsolt Attila

Biztató összefogás Erdélyben

Huth Gergely avatarja
Huth Gergely

Embert ügyvédjéről, Magyar Pétert Bárándy Péterről...

Novák Miklós avatarja
Novák Miklós

Szoboszlai Dominik: újra itt a farsang!

Szőcs László avatarja
Szőcs László

Negyven évünk Soros Györggyel

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.