idezojelek

Dobrev felrobbantotta a demagógiabombát

Még ő beszél populizmusról? Nevetséges.

Csépányi Balázs avatarja
Csépányi Balázs
Cikk kép: undefined

A Gyurcsány-párt árnyékkormányának a vezetője a Népszavában vázolta fel, hogy mit is szeretne a pártja. Hét vázlatpontban foglalta össze a nagy tervet. Természetesen semmi konkrétum, csak lózungok és a megszokott baloldali hanta, ahogy azt már megszokhattuk. 

Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A magyar kormány politikáját a nagy multik és az magyar gazdagok érdekei határozzák meg. Ugyanakkor a pedagógus-szakszervezet vezetőjét vagy az orvoskamara vezetőjét miniszterelnöksége során egyetlen alkalommal sem hallgatta meg a kormányfő. Ilyen Magyarországot akarunk? […] Nekünk, európai szociáldemokratáknak más ajánlatunk van Magyarország számára! Azt ajánljuk, hogy vegyük vissza saját államunkat. Az emberek államát kell létrehozni, amely vigyáz ránk, amely nem engedi, hogy az üzleti, politikai hatalmasok fontosabbak legyenek nálunk. Az emberek állama az emberek megbecsülésének állama. A megbecsülés nem az ember származásának, iskolai végzettségének, munkahelyi beosztásának szól, hanem minden egyes embernek önmagáért jár. Mert minden ember ugyanannyit ér, korától, szakmájától, lakó- vagy munkahelyétől, hitétől, vallásától függetlenül. […]”

Dobrev a biztonság kedvéért elhatárolódott a populizmustól.

„Az újsütetű mérgező populisták, mint Trump, a Brexit-párt vezetői, Le Pen vagy Orbán erre a csalódásra válaszul azt hirdetik, hogy csak az ő zsebükben van a bölcsek köve."

A gond csupán az, hogy ha lenne olyan, hogy Populizmus Egyetem, akkor ez a teljes szöveg egész biztosan bekerülne az alapító okiratába, és kötelező tananyagként oktatnák a diákoknak a demagógia szakirányon.

A véleménycikk végén az ígérte (azt nagyon tud), hogy az árnyékkormány szakpolitikákra lebontva, részletesen fogja bemutatni, mivel és hogyan készül egy igazságos és sikeres Magyarország felépítésére.

Érdeklődéssel várjuk, bár túl sok jóra ne számítson senki, ők már bizonyítottak: a javainkat akarják, semmi mást.

Borítókép: Gyurcsányné Dobrev Klára (Fotó: Mirkó István)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right
Szőcs László avatarja
Szőcs László

Atomfenyegetőzés férfihiúságból

Sitkei Levente avatarja
Sitkei Levente
idezojelek

Térkép e táj

Bayer Zsolt avatarja
Bayer Zsolt

Macron úr, harcoljon ön Ukrajnában!

Apáti Bence avatarja
Apáti Bence

Influenszerek Pressman szeánszain

A szerző további cikkei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.