időjárás 5°C Stefánia 2023. november 28.
logo

Bayer Zsolt: Még egy hülye

Dobrev felrobbantotta a demagógiabombát

Csépányi Balázs
2023.09.28. 08:45 2023.09.28. 14:52
Dobrev felrobbantotta a demagógiabombát

Még ő beszél populizmusról? Nevetséges.

A Gyurcsány-párt árnyékkormányának a vezetője a Népszavában vázolta fel, hogy mit is szeretne a pártja. Hét vázlatpontban foglalta össze a nagy tervet. Természetesen semmi konkrétum, csak lózungok és a megszokott baloldali hanta, ahogy azt már megszokhattuk. 

„A magyar kormány politikáját a nagy multik és az magyar gazdagok érdekei határozzák meg. Ugyanakkor a pedagógus-szakszervezet vezetőjét vagy az orvoskamara vezetőjét miniszterelnöksége során egyetlen alkalommal sem hallgatta meg a kormányfő. Ilyen Magyarországot akarunk? […] Nekünk, európai szociáldemokratáknak más ajánlatunk van Magyarország számára! Azt ajánljuk, hogy vegyük vissza saját államunkat. Az emberek államát kell létrehozni, amely vigyáz ránk, amely nem engedi, hogy az üzleti, politikai hatalmasok fontosabbak legyenek nálunk. Az emberek állama az emberek megbecsülésének állama. A megbecsülés nem az ember származásának, iskolai végzettségének, munkahelyi beosztásának szól, hanem minden egyes embernek önmagáért jár. Mert minden ember ugyanannyit ér, korától, szakmájától, lakó- vagy munkahelyétől, hitétől, vallásától függetlenül. […]”

Dobrev a biztonság kedvéért elhatárolódott a populizmustól.

„Az újsütetű mérgező populisták, mint Trump, a Brexit-párt vezetői, Le Pen vagy Orbán erre a csalódásra válaszul azt hirdetik, hogy csak az ő zsebükben van a bölcsek köve."

A gond csupán az, hogy ha lenne olyan, hogy Populizmus Egyetem, akkor ez a teljes szöveg egész biztosan bekerülne az alapító okiratába, és kötelező tananyagként oktatnák a diákoknak a demagógia szakirányon.

A véleménycikk végén az ígérte (azt nagyon tud), hogy az árnyékkormány szakpolitikákra lebontva, részletesen fogja bemutatni, mivel és hogyan készül egy igazságos és sikeres Magyarország felépítésére.

Érdeklődéssel várjuk, bár túl sok jóra ne számítson senki, ők már bizonyítottak: a javainkat akarják, semmi mást.

Borítókép: Gyurcsányné Dobrev Klára (Fotó: Mirkó István)

Ha az összes Poszt-traumát látni szeretné, kattintson IDE!

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.